Medlemmar: 6496 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Oklart om Almunia kan spela mot Villa.

Almunia eller Fabianski?

lör 15 nov 2008 kl 09:22

Det finns fortfarande frågetecken kring om Manuel Almunia kan spela mot Aston Villa i eftermiddagens match.

Det är väl naturligt att man vill starta med förstamålvakten, men jag hoppas att Manuel åtminstone inte står halvskadad. Då är det bättre att låta Fabianski få sin första PL-start för säsongen. I övrigt så kan vi få återse Emmanuel Adebayor som är på väg tillbaka. Troligen sitter han på bänken vilket då innebär att Wenger ställer upp med i stort sett samma formation som mot Manchester United.
Bendtner ställde till mycket oreda i Uniteds försvar och visar han upp det idag också, kan det leda till trevliga ytor för mittfältsspelarna.

Aston Villa kan gå om oss i tabellen vid seger med 5 mål. Det är inte särskilt troligt förstås, men vi har faktiskt inte slagit Villa på Emirates ännu. Båda mötena har slutat oavgjort. Vi vet att Aston Villa kan spela fotboll, de är väl det lag som ska kunna utmana The Big Four om nu Storlaget ursäktar.

Jag gissar (för det är ändå alltid gissningar) att Wenger spelar exakt på samma sätt som mot United, då får vi se följande elva:

Almunia
Sagna - Gallas -Silvestre - Clichy
Walcott - Denilson - Fabregas - Nasri
Diaby
Bendtner

Vi får nu se om matchen mot ManU bara var en engångsföreteelse eller om vi kan bygga vidare på detta och sätta press på de två i topp.