Medlemmar: 8813 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Trist eftermiddag för Arsenal i Manchester.

Fritt fall - City v Arsenal 3-0

lör 22 nov 2008 kl 21:13

Klubben befinner sig i fritt fall efter ännu en förlust. Vad håller vi på med?

Fjärdeplatser är kanske inte så dumt tänkt med tanke på hur Arsenals spel ser ut just nu. Vi liknar ingenting, och att bara fundera över ligavinst borde rendera i inlåsning.

Wenger ändrade om i startelvan och lät Almunia bära kaptensbindeln. Om det blir permanent återstår att se, men jag kan tänka mig att William Gallas måste be avbön sisådär femtioelva gånger innan han får speltid igen. Problemet är att hans ersättare inte är så himla mycket bättre. Vi var en del som ropade på Djorou efter hans fina spel på sistone, men han är inte mannen att rädda upp arsenals försvar. Tillsammans med Silvestre är han bland de långsamaste du kan se på en fotbollsplan.

Normalt stabile Clichy verkade också färgad av den senaste tidens turbulens och spelade bort sig själv ett par gånger och framförallt bjöd han Ireland på första målet i första halvlekens slutminuter. Himla onödigt, framförallt för att varken City eller vi förtjänade att göra några mål då spelet var sanslöst dåligt.

Manchester City var först på alla bollar, trillade i alla närkamper, visade mest vilja och gjorde tre välförtjänta mål. Robinhos lobb över Almunia är snygg, iskall och avgrunden mellan hans avslut och det Bendtner håller på med är milsvid. Dansken ska sättas på närmsta plan hem till Köpenhamn och se om han kan få spela med FC Amager i danska division 1. Frågan är om han platsar.

Vi får en utmärkt möjlighet att kvittera direkt i början på andra halvlek och kanske, kanske hade vi kunnat resa oss om vi fått något med oss där. Inegnting går dock vår väg just nu och alla vi supportrar lider. Vi vet att vår bästa elva, i sina bästa stunder kan spela den bästa fotbolen i PL. Vi vet också efter att ha fått det bevisat fem gånger den här säsongen att vi kan spela Championship-fotboll och ändå hyllas av vår tränare som titelaspiranter.

Snälla Mr Wenger, kan vi sluta leka charader nu? Handla i januari, bänka Gallas, Bendtner och Song permanent, och sluta för fasiken att säga att vi kan vinna ligan. Det är dags att veckla ut fallskärmen och inse att det blir en tuff kamp om fjärdeplatsen i år igen.

 

Manchester City - Arsenal 3-0
1-0 (45)
Ireland, 2-0 (56) Robinho, 3-0 (90) Sturridge

Arsenal: Almunia (6), Hoyte (6) (Ramsey 60 (6)), Djourou (5), Silvestre (5), Clichy (4), Nasri (5), Denilson (6), Song Billong (3), Diaby (4) (Vela 69 (5)), Van Persie (4), Bendtner (1).
Subs Not Used: Fabianski, Wilshere, Gibbs, Lansbury, Simpson.

Booked: Song Billong.

Att: 44,878

Ref: Alan Wiley (Staffordshire).

(10: Världsklass , 9: Strålande, 8: Mycket bra, 7: Bra, 6: Godkänd, 5: Sådär, 4: Underkänd, 3: Dålig, 2: Miserabel, 1: Spursklass)