Medlemmar: 8782 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Wenger har tröttnat på Gallas och lämnar fransmannen i London.

Gallas kvarlämnad i London

fre 21 nov 2008 kl 20:03

Senaste nytt kring Arsenal är att Gallas blivit fråntagen kaptensbindeln av Wenger som ett resultat av sin frispråkighet de senaste dagarna.

Turbulensen kring Arsenal fortsätter och som om det inte vore nog med att vi får spela matchen utan Walcott och Fabregas har nu Gallas gjort bort sig rejält genom sina senaste uttalanden. Rapporterna idag talar om att Gallas blivit fråntagen kaptenstiteln och utelämnad från truppen som åker till Manchester. Spekulationerna kring hans framtid i klubben har tagit fart på allvar och en del gissar att han inte finns kvar efter transferfönstret i januari.

Oavsett vilket så lär Almunia få bära bindeln under matchen imorgon och i övrigt kommer det att bli fler ändringar med tanke på de senaste resultaten och de nya skadorna/avstängningarna. Vi välkomna van Persie tillbaka i startelvan och han verkar vara i fin form efter de två målen mot de gulblå.

Med Gallas ute ur bilden kan det äntligen bli dags att se vad Djuorou kan åstadkomma ihop med idag givne Silvestre. Touré är inte klar för match ännu vilket gör att vi får dras med den andre darrige fransmannen i ytterligare en match. Det är ju tyvärr en av de stora förklaringarna till vå kollaps i år att mittbackarna inte kunnat lyfta laget.

Mittfältet utan Fabregas, Walcott och Eboue kan bli ett problem där vi antagligen får se Denilson ihop med Song på mitten, medan Diaby och Nasri tar hand om kanterna. En hel del av oss hade gärna sett att Wilshere fick starta på en av de kanterna och skicka in Diaby istället för Song.

Anfallet lär bli att van Persie spelar med Adebayor så att Bendtner får värma bänken. Det gäller att holländaren och togolesen får struta så att självförtroendet kommer fram.

Det går inte nog att understryka hur viktig denna och resten av matcherna innan jul är för Arsenals öde i ligan denna säsong. Det gäller att vi tar oss i kragen och visar att vi hör till i toppen. Hemmaförluster mot Villa och Hull är ju inte precis vad vi kan förvänta oss av Chelsea eller Liverpool.