Medlemmar: 8809 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Gallas blev matchhjälte mot Pompey.

Gallas nick räddade Arsenal

sön 28 dec 2008 kl 22:43

Det var inte vackert, det var sannerligen inte bra, men det var tre poäng vi behövde.

Det finns inte många höjdpunkter att skriva om i den här matchrapporten. Arsenal har två chanser att göra mål i stort sett och den ena sitter. Portsmouth har en nick i stolpen och så har vi i stort sett avrapporterat vad som hände i det avseendet också.

I övrigt såg man inget organiserat spel från Arsenal, passningarna var riktigt, riktigt dåliga generellt och man såg hur tydligt som helst att Fabregas är den motor vi behöver för att se ur som en "decent side".

Wenger valde att ställa upp med Bendtner bredvid Adebayor och man måste ställa frågor till den uttagningen. Här handlar det inte om att Bendtner kan ha gjort mål på träning, att han klippt sig eller att han bytt skor. Kärnfrågan är, vad har van Persie gjort för fel? Han var en av dem som fick bra betyg av mig efter Villamatchen och det står jag för, han slet som ett djur och försökte ta löpningar och avslut. Hur som helst, Bendtner fick inte uträttat någonting och att van Persie hålls på bänken i 90 minuter är tjänstefel, inget annat.

I övrigt flyttades Silvestre tillbaka i mitten eftersom Clichy ville ha tillbaka sin vänsterbacksplats. Annars var det den förväntade elvan vi ställde upp med. Att ha ett mittfält bestående av Nasri, Denilson, Diaby och Eboue borgar inte för intelligent passningsspel, men borde innebära frejdiga löpningar och kreativitet längs sidorna. Icke. Det såg bedrövligt ut långa stunder och ingen av spelarna kunde hålla i en boll , än mindre passa den tre meter utan att Portsmouth kunde ta den.

Det såg hafsigt och slafsigt ut och långa stunder tycker jag mig se att det saknas självförtroende. Adebayor sprang inte ens offside som han brukar, vilket då bara betyder att han inte sprang särskilt mycket över huvud taget.

Målet som vi gör kommer ur ingenting, men är ack så skönt ändå. Gallas, som tycks må riktigt bra av att inte vara kapten kommer före flaxande David James och så sitter segermålet där ändå. Ingen ro förstås efter det, men Arsenal spelar upp sig efter det och lyckas slappna av och hålla i bollen.

Skitspel, skitmål, men härligt sköna tre poäng. Gott nytt år!

Arsenal- Portsmouth 1-0
1-0 (81) Gallas.

Arsenal: Almunia (6), Sagna (5), Gallas (7), Silvestre (6), Clichy (5), Eboue (3) (Vela 66 (6)), Denilson (4), Diaby (4) (Ramsey 75(5)), Nasri (5), Adebayor (5), Bendtner (2).
Subs Not Used: Fabianski, Toure, Van Persie, Wilshere, Gibbs.

Att: 60,092

Ref: Alan Wiley (Staffordshire).

(10: Världsklass , 9: Strålande, 8: Mycket bra, 7: Bra, 6: Godkänd, 5: Sådär, 4: Underkänd, 3: Dålig, 2: Miserabel, 1: Spursklass)