Medlemmar: 7266 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Wenger behöver leda Arsenal till seger mot Liverpool.

Mycket att fundera på för Wenger

sön 21 dec 2008 kl 13:45

Arsenal är satta under rejäl press när Liverpool kommer på besök på Emirates Stadium.

Återigen är det dags för ett möte med ett "big four"-lag, och ännu en gång spelar Arsenal med kniven mot strupen - och nu förmodligen mer än på flera år. Arsenal är näst intill tvungna att vinna, då Aston Villa under lördagen vann mot West Ham och nu är fyra poäng före Arsenal i kampen om fjärdeplatsen. Lägg därtill att i nästa omgång möter vi Villa på bortaplan så vi kan i värsta fall således hastigt och mycket olustigt befinna oss inte bara avsågade från ligatiteln utan rejält frånsprungna vad gäller Champions League-spel nästa säsong.

Här vore det enkelt att peka på våra matcher mot Man U och Chelsea och säga "titta vad bra vi spelade då", men så enkelt är det nog inte.
Dels är pressen denna gång enorm på Arsenal, och dessutom var det ett tag sedan vi slog Liverpool. Förra säsongen spelade vi 1-1 tre gånger och förlorade på Anfield i Champions League (även om den förlusten till största del kan stavas "Peter Fröjdfeldt och den filmande holländaren"), och säsongen innan dess blev vi rejält överkörda på Anfield (1-4) - dock vann vi samma säsong hemma med 3-0 samt med 3-1 och 6-3 borta i FA- respektive Ligacupen.

Så vad blir det här för match då? Det tror jag är ganska enkelt att svara på: Liverpool kommer att backa hem och lita på att Torres (om han nu spelar, annars blir det gissningsvis Keane) längst fram kan lyckas peta in en eller ett par bollar på kontringarna.

Arsenal då? Ja, jag hoppas på att Eboue får chansen till höger. Denilson är helt enkelt ingen ytter, han har inte snabbheten för att vara ett hot mot motståndarna där ute men det har Eboue. Till vänster är det svårare, men om inte Diaby har lyckats skada sig igen så ser jag helst honom där ute om inte Nasri hinner tillfriskna. I mitten singlar jag slant mellan Song och Denilson bredvid Cesc.

Oavsett vilket så kan alla som kan läsa en tabell räkna ut en sak:
Det är bara seger som gäller.