Medlemmar: 8120 st.
Visa menyn

Inför Villa-Arsenal

fre 26 dec 2008 kl 09:52

Se till att svälja julskinkan ordentligt för matchen mot Villa riskerar annars att se till att den fastnar halvvägs.

När nu julafton är förbi har vi Gooners att se fram emot två matcher innan nyår. Villa fredag kväll och Portsmouth på söndag eftermiddag.
Oerhört trevligt om man inte varit med tidigare under hösten. Nu känns nöjet helt på Villas sida. Jag, Wenger och hela truppen skulle säkerligen vilja starta om säsongen från början.

För allt har nästan gått fel den här säsongen hittills. Om inte resultaten varit helt uppåt väggarna så har missnöjet grott bland spelarna och publiken. Skadorna har avlöst varandra som reflexstolpar längs E6:an. Vansinniga utvisningar på van Persie och Adebayor hjälper inte till och Fabregas skada nu är spiken som ser till att liket Arsenal inte kliver upp ur kistan utan en sjusärdeles fight.

Det är förutsättningarna i ett nötskal. Krydda detta med en 0-2 förlust på Emirates för dryga sex veckor sedan och att vi om vi förlorar kan börja titta neråt i tabellen snarare än uppåt. Uefa-cupen kan också vara kul.

Arsenal kommer sannolikt att spela med van Persie ensam på topp sedan nu även Bendtner tycks ha fått en smäll på knät. Nu hade det antagligen inte spelat någon roll då danske Rosa Pantern knappast rosat (ursäkta uttrycket) marknaden. Det innebär att vi får länsa truppen på mittfältare och att vi inte kommer undan Song där någonstans. Nu gjorde han en bra insats mot Liverpool, men vad är oddsen för att han gör det igen?
Nasri, Diaby, Song, Denilson och Eboue. Jaha du.

Alla kan se att det är där laget brister och om inte Wenger köper något i januari så börjar jag också till sist ifrågasätta hans omdöme. Två ljus finns i tunneln. Martin Laursen och John Carew spelar inte.

Arsenal måste finna den kämpaanda man tog fram efter utvisningen i söndags. Resten av säsongen måste vi spela som om vi riskerade att åka ur. Då kan vi greja en CL-plats. Men som det ser ut nu kanske vi till och med får ta omvägen via InterToto cupen.

Bara en passus: Ni vet han den rödnästa tjommen i Manchester? Han som brukar klaga på ofördelaktigt spelschema? De har 77.5 timmars vila mellan sina matcher, Arsenal har 43. 1 ½ dygn mindre. Har ni hört Wenger klaga?