Medlemmar: 8782 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Bendtner blev ende målskytt i mötet med Bolton Wanderers.

Bendtner räddade Arsenals dag

lör 10 jan 2009 kl 21:04

Niklas Bendtner hade ett ganska misslyckat inhopp - men han gjorde det som räknas mest av allt: mål.

Ännu en gång väntade en spelarbuss på oss i motståndarnas straffområde. Ännu en gång väntade ett lag som maskade vid varje tillfälle de fick. Ännu en gång väntade ett lag som fick sparka lite hur de ville på våra spelare utan att få gula kort eller ens frisparkar många gånger.

Men ännu en gång var det vi som avgick med segern, och det var hur välförtjänt som helst trots att vi inte heller denna gång kom upp i några större höjder spelmässigt. Bolton hade bara en enda målchans på hela matchen medan vi i alla fall hade tre riktigt bra lägen förutom målet.

Den här matchen är inte helt lätt att skriva något vidare utförligt referat från, då större delen av matchen bestod av en enda sak: Arsenal rullade runt bollen och letade öppningar i den kompakta muren av bortaspelare. I den första halvleken skapades en målchans att tala om då Nasri hittade in till van Persie som vände på en femöring och drog iväg en halvvolley decimetern över ribban, ett skott som jag inte tror att Jussi Jääskeläinen hade nått om den hade gått under ribban.

Vi hoppar raskt vidare till den andra i stället, och där kan konstateras att sakta men säkert så började den Boltonska muren (en avlägsen släkting till den Kinesiska, sägs det) att rämna, och när Wenger efter en timme bytte ut den för dagen totalt misslyckade Abu Diaby mot Carlos Vela och flyttade in Nasri på Diabys mittfältsplats så började det hända grejor på allvar. Bara minuten efter bytet slår Nasri en passning av Cesc-klass till en helt sopren Adebayor som av någon anledning tar det alldeles för lugnt i stället för att ta ett steg framåt och smälla in bollen, så skottet (som var på väg in) blockeras av en Bolton-back.

Men Arsenal hade ändå slagit in kilar i muren som sakta men säkert blev allt mindre tät. Robin van Persie var ett ständigt orosmoment för de vitklädda, och efter ca 70 minuter trixade han sig igenom mittförsvaret och sträckte fram en tå och fick bollen förbi Jääskeläinen - men i stolpen.

Detta hade nog kunnat få många lag att misströsta, men en sak som det här laget faktiskt ändå har varit bra på de senaste sju-åtta matcherna är att man bara har malt på och hållit fast vid spelidén och det har betalat sig flera gånger och det gjorde det även i dag. Till sist rämnade muren när Gaël Clichy hittade Robin van Persie som löpte in perfekt bakom Boltons backlinje, och Robin såg Bendtner komma stormande från vänsterkanten varpå han lyfte bollen ditåt. Bendtner var egentligen inte först in i situationen, men genom att kasta sig fram och sträcka fram högerfoten kunde han dunka in bollen så att nätet stod som en strut bakom Jääskeläinen. Så långt hade vår ärade dansk haft ett ganska misslyckat inhopp där det mesta hade gått snett, men målet gjorde han riktigt, riktigt bra. Sådana löpningar som han tog där behöver vi mer av. Klockan stod på på 84 minuter.

Nästan direkt efter målet får Bolton en jättechans att kvittera. Kevin Davies, som så långt i matchen mest hade ägnat sig åt att sparka på Gaël Clichy och Samir Nasri, fick bollen mitt i straffområdet men skottet blev tack och lov både löst och dåligt riktat så Almunia kunde rädda utan att anstränga sig det minsta. Därefter hände inte så mycket mer, Arsenal kunde utan större ansträngning hålla emot ett tämligen tandlöst Bolton.

Arsenal-Bolton 1-0 (0-0)
1-0 Bendtner (84)
Domare: Chris Foy

Almunia 6
Sagna 7-Toure 7-Djorou 7-Clichy 8
Eboue 6 (Bentdner 74/6)-Diaby 1 (Vela 64/7)-Denilson 5-Nasri 8
Adebayor 5 (Ramsey 88/-)-van Persie 8

(10: Världsklass , 9: Strålande, 8: Mycket bra, 7: Bra, 6: Godkänd, 5: Sådär, 4: Underkänd, 3: Dålig, 2: Miserabel, 1: Spursklass)