Missade målchanser

sön 25 jan 2009 kl 23:15

Robin van Persie var överlägset bäst på plan - fram till att det skulle avslutas.

Det här var ingen match som kommer att gå till Arsenal-historien som någon av de bättre. Ändå borde Arsenal ha vunnit klart, men dålig fokusering gjorde att målchans på målchans slarvades bort.

Cardif började som väntat med att springa som galna hundar från första sekund av matchen. Det i kombination med slarvigt och okoncentrerat spel av The Gunners ledde till att hemmalaget fick ett övertag i spelet och också kunde skapa en del halvchanser men Fabianski behövde inte anstränga sig nämnvärt då alla chanser utom en eller möjligen två blåstes av för offside.

Arsenal jobbade sig så sakteliga in i det hela i takt med att hemmalaget började tröttna, vilket de började göra redan efter en halvtimme. Arsenal skapade två riktigt bra chanser som båda borde ha inneburit mål - först spelar Robin van Persie fram Nasri som helt fri med Enckelmann får iväg ett alldeles för tamt avslut. Lite senare kommer Arsenal i en tre mot två-situation med RvP vid bollen, och han släpper den vidare till Bendtner som inte riktigt kan bestämma sig för vad han ska göra och det hela slutar med något slags försök till inlägg som bara ger en resultatlös hörna.

I den andra halvleken dominerade Arsenal totalt. Cardiff parkerade i stort sett hela laget i försvarspositioner och hoppades på kontringar. De fick två chanser, ett distansskott som Fabianski tippade till hörna och en feldömd frispark med bara ett par minuter kvar. Arsenal å sin sida skapade flera chanser, men avsluten gick antingen rakt på Enkelmann eller rejält utanför. Den allra bästa chansen fick Adebayor som från fem meter kunde sjkuta på volley men knappt träffade bollen.

Det hela slutar 0-0 och omspel väntar på Emirates Stadium den 3/2. Ett omspel är väl inte exakt vad vi behöver mest av allt just nu, men vi får väl trösta oss med att vi i alla fall inte åkte ur...

Cardiff-Arsenal 0-0