Medlemmar: 8782 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Gallas är tillbaka i spel mot Everton.

Kan den förlustfria sviten hålla i sig?

ons 28 jan 2009 kl 11:27

Efter helgens FA-cup match är det återigen dags för jakt på tre nya viktiga poäng. Denna kväll gästar Arsenal Goodison Park.

I en tid där många pratar om du dåligt det går för Arsenal är det lätt att glömma att laget inte har förlorat i ligan sedan bortamötet mot Man City den 22:e november. Sedan dessa har laget vunnit fem matcher och spelat oavgjort i tre. För att hänga på topplagen är det väldigt viktigt att den sviten håller i sig ikväll.

Everton borta är aldrig en lätt match. Laget har dock spelat två raka derbyn mot Liverpool vilket borde ha tagit rätt rejält på krafterna. Att laget har svårt att ladda om inför kvällens match kan man alltid hoppas på.

Hos Arsenal återkommer Gallas i laget och Wenger meddelar idag i pressen att han ämnar att starta med Gallas som mittback. Han var dock osäker på vem som skulle spela brevid honom. Toure eller Djourou. Mitt tips är att det blir JD som får spela. Som alla vet är det något som inte stämmer mellan Toure och Gallas och jag tror detta bekräftas återigen ikväll när laget presenteras.

Everton sägs sakna både Yakubo, Vaughn och Saha i anfallslinjen vilket tvingar Moyes att spela med Tim Cahill på topp. Tillbaka är dock Fellaini och i det paret har Everton ett farligt hot i luftspelet. Vilket än mer talar för att Wengar måste spela med JD som mittback. I övrigt är de 50% chans till spel för Arteta som enligt rykten var på väg till Arsenal denna månaden. Spanjoren är en mycket kompentent mittfältare som dessutom är farlig i frisparkssituationer.

Trolig startelva Arsenal:
Almunia, Sagna, Gallas, Djourou, Clichy, Nasri, Denilson, Diaby, Eboue, Adebayor, van Persie