Medlemmar: 8830 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Eduardo var högst delaktig i Arsenals avancemang i FA-cupen.

Succécomeback av Eduardo

mån 16 feb 2009 kl 22:15

Arsenal motsvarade förväntningarna och krossade ett svagt Cardiff i den fjärde omgången av FA-cupen.

Jag undrade inför matchen om vi äntligen skulle få se lite mål och det visade sig ganska tidigt i matchen att det skulle det bli. Redan efter fem minuter kunde det ha varit 2-0 till Arsenal. Det enda som förhindrade den drömstarten var lite oskärpa framför mål och en inhoppande reservmålvakt som flaxräddade det mesta.

Tillslut blev det ändå 4-0 till The Gunners efter två mål av Eduardo varav ett på straff samt mål från Bendtner och van Persie. Men lite bättre skärpa framför mål hade matchen kunnat sluta 8-0. Så stor skillnad var det ikväll.

Om sanningen ska fram så var det ett riktigt dåligt motstånd Cardiff bjöd på. Eller så var Arsenal helt enkelt för bra där här kvällen. I vilket fall som helst så hängde inte gästerna med i svängarna när bolltempot drogs upp. Just tempot med bollen och löpningarna på offensiv planhalva är några ingridienser som jag har saknat hos Arsenal på sistone. Nu kände jag äntligen igen mitt lag igen.

Arsenal ställde upp med en blandning av ordinarie A-lagsspelare samt några reserver. Att jag själv tippade Almunia som målvakt inför matchen var en ren slarvmiss. Det var ju en gjuten Fabianski match detta. Sedan var det också kul att Gibbs fick chansen på vänsterbacken. Nu hade han ju inte direkt C.Ronaldo mot sig men jag tycker ändå att han gjorde det bra. Likt Clichy följer han gärna med upp i anfallen och fyller gång på gång på i den s.k. korridoren. Jag blev faktiskt lite förvånad när jag såg att Eduardo skulle starta matchen, jag trodde att Wenger skulle matcha in honom långsamt men desto roligare var det att se honom på plan. Alla vi som någon gång rehabtränat vet hur viktigt det är att måla upp bilder i huvudet för att orka med all tråkig träning. Det är inte svårt att gissa att Eduardo hade kvällens bild framför sig under det senaste årets hårda kamp för att komma tillbaka till fotbollen. Att få göra två mål i comebacken är ju nästan för bra för att vara sant. Med lite flyt hade det t.o.m. kunnat bli ett hattrick men det målet kan vi spara till Roma. Hur som helst så har Eduardo givit Wenger fler alternativ inför kommande matcher.

En annan anfallare som imponerade på mig ikväll var Bendtner. Han var ständigt farlig, tyvärr är han fortfarande lite för dålig framför mål för att vara en toppanfallare i mina ögon. Men även han erbjuder ett alternativ nu när Adebayor är skadad. Det var även kul att se att van Persie fortfarande har krutet torrt. Ett piggt inhopp och med lite tur hade även han gjort fler än ett mål.

Övrigt som är värt att kommentera är bilden i slutet när Rice och Wenger sitter och skrattar när van Persie nickar i stolpen. Det känns som att det var ett tag sedan vi såg de minerna på bänken. Förhoppningsvis är detta nu starten på en riktigt rolig vår på Emirates.

Arsenal: Fabianski (7), Sagna (7), Toure (7), Gallas (7), Gibbs (7) Vela (8) Song (7), Denilson (7), Nasri (7), Eduardo (8), Bendtner (8).

Inhoppare: van Persie (7), Ramsey (6), Bischoff (6)
Övriga avbytare: Almunia, Wilshere, Djourou,

Varnade Gallas, Bendtner

Att: 57 000

(10: Världsklass , 9: Strålande, 8: Mycket bra, 7: Bra, 6: Godkänd, 5: Sådär, 4: Underkänd, 3: Dålig, 2: Miserabel, 1: Spursklass)