Medlemmar: 6198 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Det går bra för Arsenal rent ekonomiskt.

Ökad vinst första halvåret

tor 26 feb 2009 kl 12:21

Trots finansorostider så visar Arsenal ökad vinst för första halvåret. Men det finns ett orosmoln.

Vinsten innan skatt för första halvåret, som slutade 30 november blev 24,5 miljoner pund, jämfört med en vinst på 20 miljoner pund vid samma tidpunkt 2007. Det som är väldigt glädjande är att omsättningen på matchdagar har ökat med 3,3 miljoner pund vilket bland annat gjorde att vinsten för fotbollsdelen inom företaget Arsenal ökade med 0,6 miljoner pund till 19,7 miljoner.

Det enda orosmolnet som skymtar i rapporten är att man troligen måste förlänga lånet för ombyggnationen av Highbury. Detta på grund av att finansoron gör att folk får det svårare att ta lån för lägenheterna. Både Peter Hill-Wood och Ivan Gazidis påpekar dock att det som händer med ombyggnationen på Highbury inte kommer påverka vilket budget som Wenger får att handla spelare för.

Hela rapporten och Peter Hill-Woods kommentarer till den samma hittar ni här.