Medlemmar: 7596 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Mållöst på WHL efter Eboues röda kort.

Eboue hindrade oss från tre poäng

sön 8 feb 2009 kl 16:44

Eboues idioti skapade en omöjlig situation. Tottenhams inkompetens räddade en poäng.

Arsenals supportrar hade nog hoppats på att Arshavin skulle kunna spela i denna matchen om inte från start så från bänken. Så blev inte fallet och Eboues utvisning är förklaringen. Om inte Wenger sparkar honom en bra bit ut från a-truppenu så lär inget göra det. Eboue snackar till sig det första kortet och det är helt korrekt. Vi som satt i Malmö svor och irriterade oss över Eboues dumhet och hoppades att Wenger skulle inse det enda rätta - att byta ut karln. Tyvärr gjorde han inte det och efter en situation som varken vi eller domaren såg så blåser domaren av efter en stund och Eboue gör Dean uppmärksam på att Modric hittat på dumheter. Mycket riktigt får Modric ett gult kort för vad jag uppfattar som en armbåge. Det Eboue glömmer att berätta är hans huvudlösa eftersläng med benen efter Modrics armbatalj. Domaren reagerar heller inte på det utan på att Eboue återigen tjafsar. Han klappar provocerande Modric på axlarna och fortsätter mala om en situation han bara borde lämna omedelbart och vara nöjd med att ha fått Modric varnad istället för sig själv. Mike Dean halar upp det gula kortet med det röda som ett oönskat sladdbarn. Eboue skakar på huvudet och försöker inbilla oss att det var hårt dömt. Wenger skakar på huvudet och låt oss hoppas att det var åt Eboue och inte åt Mike Dean. Eboue bör ha spelat sin sista match i den rödvita tröjan.

Åter till matchen. Tottenham ställde upp med Robbie Keane från start, de hade dessutom haft den dåliga smaken att ge en reject kaptensbindeln och Tottenham gjorde alltså som de brukade, gjorde bort sig inför hela fotbollsvärlden. Tänk själv om vi skulle köpa tillbaka Henry och göra honom till kapten igen. Pinsamt.

Arsenal ställde upp med den förväntade elvan. Adde på topp vid sidan om van Persie. Denilson och Song i mitten. Tottenham började matchen bäst och Arsenal fick knappt låna bollen den första kvarten. När Eboue sedan blir utvisad i den 37:e minuten så var det bara Tottenham och halvtidsstatistiken skvallrar om 10-1 i skott och 4-0 i skott på mål i Tottenhams favör.

Inte mycket talade för Arsenal och jag hopades lite på att Arsene Wenger skulle trolla fram en plan B och kanske byta ut Denilson mot Arshavin och satsa allt på ett kort. Det ville inte Wenger och man såg ganska tydligt i andra halvlek att Arsenal var hyfsat nöjda med en poäng. Vi fick många möjligheter att kontra men Arsenals spelare stannade ofta upp och offensiven uteblev. Rätt eller fel, vi blev heller inte straffade bakåt trots flertalet gånger i numerärt underläge när vi satsat framåt efter fasta situationer.

I Malmö blev det mycket skrikande av "Framåt", "jobba hem", "gå själv", "spela bollen", ett tecken på att det inte helt stämde för de våra. Ju längre matchen led ju säkrare verkade Arsenals spel bli, de sista tjugo minuterna skapade inte Tottenham särskilt mycket och sett i backspegeln är det frapperande hur lite farliga chanser de skapade mot ett decimerat Arsenal. "Going down" ramsan någon?

Arsenal fick ett par chanser i andra halvlek varav Bendtners och Songs var de farligaste. Att Adebayor fick gå ut med "hamstring"-problem hjälpte inte saken, men sanningen att säga så var kanske inte hans form ett tecken på att han var lösningen.

Arsenal gjorde ett mycket bra jobb defensivt och ett sådant intensivt derby som det är på White Hart Lane kommer inte att ge oss något gratis. Med tio man så skulle det till något helt speciellt för att bärga tre poäng. Möjligtvis kunde man vilja se en satsning från Wenger på Arshavin eller den stora överraskningen Eduardo, men handen på hjärtat, vem hade väntat sig det?

Det viktigaste av allt: Det är nu 19 matcher sedan Tottenham vann över oss i ligan. Året? 1999. De har inte slagit oss det här millenniet. Det värmer trots allt lite en kväll som denna.

Arsenal: Almunia (8), Sagna (6), Toure (7), Gallas (7), Clichy (7) (Gibbs 87), Eboue (1), Song Billong (8), Denilson (6), Nasri (6), Adebayor (5) (Bendtner 38 (7)), Van Persie (6).
Subs Not Used: Fabianski, Eduardo, Ramsey, Djourou, Arshavin.
Sent Off: Eboue (37).
Booked: Eboue, Clichy.
Att: 36,021
Ref: Mike Dean (Wirral).

(10: Världsklass , 9: Strålande, 8: Mycket bra, 7: Bra, 6: Godkänd, 5: Sådär, 4: Underkänd, 3: Dålig, 2: Miserabel, 1: Spursklass)