Medlemmar: 8819 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Kan van Persie bryta Arsenals måltorka ikväll?

Kan vi få se ett mål i kväll?

tis 3 mar 2009 kl 12:02

När Arsenal ikväll gästar W.B.A. måste det bli ett slut på måltorkan!

Då var det återigen dags för match. Det är tätt mellan drabbingarna nu och i normala fall är det som supporter väldigt kul när det är så.
Men för tillfället känns det mest som att det är en frustration efter en annan. Vi har spelat fyra raka 0-0 matcher i ligan. Om någon sagt detta inför säsongen hade man skrattat åt personen. Där emellan slog vi Roma med 1-0 efter ett straffmål av RvP. Även efter den matchen kändes det tungt då laget hade flera chanser att säkra en kvartsfinalplats redan i första matchen.

Personligen tror jag på de små sakerna i fotboll. Det kan räcka med att det lossnar ikväll för att våren ska se mycket roligare ut. Får laget bara känna att de kan göra mål så tar de med sig den känslan till både FA-cupen och Rom. Därför blir kvällens drabbning viktig på flera sätt.

Vi har i flera omgångar skrivit att det är ett måste med seger för att hänga på Aston Villa och fjärdeplatsen. Nu hade vi lite tur i helgen då Villa tappade en 2-0 ledning och bara fick med sig en poäng från mötet med Stoke. Men det är inget värt om Arsenal inte vinner ikväll.

Man får mitt i allt detta inte glömma att vi inte har släppt in ett mål sedan den 28/1 och att bästa kompisarna Gallas och Toure bevisligen fungerar bra ihop på plan.

Ikväll gästar vi W.B.A och senast lagen möttes var i premiären där Arsenal vann med matchens enda mål inslaget av debutanten Nasri. W.B.A är det laget som tappat lite mark i den stenhårda bottenstriden. De kommer naturligtvis inte bjuda på något finlir för att få med sig några poäng ikväll. Som vanligt lär deras chans ligga i att skapa något på fasta situationer. Men hemmaplan och kvällsmatch brukar tända både publiken och spelarna. W.B.A. har släppt in flest mål i ligan men ser naturligtvis sin chans till poäng ikväll med tanke på Arsenals senaste matcher. Arsenallånet Jay Simpson får inte spela ikväll då reglerna säger att man inte får spela mot den klubb man är utlånad ifrån. Jonas Olsson är skadad men däremot förväntas lagkaptenen Jonathan Greening
göra comeback efter sex veckors skadeuppehåll.

Hos Arsenal bryts det ovan nämnda backparet Gallas/Toure då Gallas har fått problem med foten. Djourou ersätter. Vidare förväntas Song vara tillbaka på mitten (jippiee!) och troligtivs startar Bendtner brevid RvP. Jag tycker redan att Arshavin visat att han kommer att bli väldigt nyttig för Arsenal. Detta trots att han har en bit kvar till den fysik som krävs i Premier League. Han sa själv efter lördagens match att han tyckte att lungorna höll på att sprängas redan i halvtid och att benen slutade lyda honom i andra halvlek. Det är inte omöjligt att han får vila ikväll för att inte chockstarta honom allt för hårt.

Trolig startelva:
Almunia, Sagna, Toure, Djourou, Clichy, Eboue, Song, Denilson, Nasri, van Persie, Bendtner.

Jag är optimist och tror att allt vänder ikväll. 3-0 till gästerna efter mål av RvP, Nasri och en inhoppande Arsjavin.