Medlemmar: 8810 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arsenal bröt måltorkan och vann på The Hawthorns.

Äntligen en trepoängare!

ons 4 mar 2009 kl 06:42

Arsenal lyckades för första gången på en månad att vinna en match i ligan. Dessutom med tre gjorda mål.

Inför matchen talades det om att WBA hade ligans sämsta försvar och jag är nu beredd att skriva under gällande det. En bit in i första halvlek messade jag bloggare Asplund och sågade spelarna då jag tyckte att det var ett bedrövligt spel mot ett sådant mediokert motstånd. Men innan den konversationen var över så hade Arsenal avgjort matchen efter två snabba mål. Jag har dock svårt att bestämma mig för om det var Arsenal som var bra eller om WBA helt enkelt var för dåliga. Skit samma, i det läget Arsenal är i spelar det ingen roll hur bra eller dåliga motståndarna är, så länge vi plockar några trepoängare är jag nöjd.

Wenger valde att vila van Persie och satsade istället på Bendtner ensam på topp med Ashavin växlandes med Nasri bakom dansken. Mittfältet bestod i övrigt av Eboue, Song, Denilson och Nasri. Men tanke på hur de sista matcherna sett ut framför mål blev man nästan chockad när Bendtner snyggt placerade in 0-1 redan i den fjärde minuten. Glädjen blev dock kortvarig då WBA kvitterade på en frispark tre minuter senare. Frågan man kan ställa sig är varför man har en mur när spelarna ändå låter bollen gå emellan dem. Denna gång var det som jag såg det Eboue och Song som inte direkt skötte sina uppgifter. I övrigt tycker jag inte att spelet kom igång i första halvlek men ändå gör vi tre mål vilket får ses som en styrka. Bendtner visade äntligen lite kvalitet framför mål och gör sett över hela matchen sin bästa insats på länge. Han förtjänade även ett hattrick men denna gång var stolpen i vägen. Arshavin rörde knappt bollen och kom inte alls med i spelet innan paus. I backlinjen såg Djourou lite ringrostig ut men spelade upp sig allt eftersom matchen gick. Hans kollega Toure var desto mer aktiv och nickade in sig i målprotokollet när han satte dit pannan på Arshavins frispark och 1-2 var ett faktum. Det var även Toure som slog den fina långbollen som ledde till Bendtners 1-3.

När lagen kom in på plan för andra halvlek saknades dock målskytten Toure. Jag får vara ärlig och erkänna att jag missade vad som hände honom. Man kan bara hoppas att det inte är något allvarligt utan bara en försiktighetsåtgärd.

Efter pausvilan verkade det precis som att laget fått klart för sig att de är ett bra lag och att de kan spela en fin anfallsfotboll. Helt plötsligt avlösta anfallen varandra och spelare som Nasri och Arshavin fick mer ytor och kom med mer i spelet. Vårt ryska nyförvärv hade ett par fina chanser att få göra sitt första mål med Carson räddade WBA från större siffror. Helt klart hade man unnat Ashavin ett mål igår och även Bendtner sitt hattrick. Men förhoppningsvis kommer målen på söndag i FA-cupen. Diaby som kom in i halvtid förtjänar också beröm. Jag tycker han gjorde en mycket bra halvlek där han tog lite egna initiativ och skapade ett par chanser. Dessutom slarvade han inte så mycket med passningsspelet som han har en förmåga att göra ibland. Även Denilson gjorde en bra match. Han vann mycket boll och täckte stora ytor i defensiven. Även han skärpte till sitt passningsspel.

Bakåt kändes det stabilt i andra halvlek och jag måste återigen påpeka att Song gör sig bättre som mittback än som mittfältare. Almunia gör några halvsvåra räddningar men segern kändes aldrig hotad.

I övrigt får man hålla ögonen öppna för hur det gick med den smäll som Nasri åkte på. Han haltade ganska rejält ett tag men fortsatte att spela. Tyvärr brukar sådana skador märkas på riktigt först dagen efter så det lär bli en kamp mot klockan inför söndag.

Nu kan vi bara hoppas att spelarna höjt sitt självförtroende inför kommande cupmatcher. En seger på söndag och ett tillräckligt bra resultat i Rom. Ja då kan det trots allt kanske bli en rolig Arsenalvår.

WBA - Arsenal 1-3

Arsenal: Almunia (7), Sagna (8), Toure (8), Djourou (6), Clichy (7), Eboue (5), Denilson (7), Song (5), Nasri (7), Arshavin (6), Bendtner (9).

Avbytare: Fabianski, Vela, Gibbs, Merida (84), Diaby (46)(8), van Persie, Ramsey (67)(5)

Ref: Steve Tanner

(10: Världsklass , 9: Strålande, 8: Mycket bra, 7: Bra, 6: Godkänd, 5: Sådär, 4: Underkänd, 3: Dålig, 2: Miserabel, 1: Spursklass)