Medlemmar: 8836 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Får Walcott chansen mot Hull?

Smack some Burnley bum, boys!

sön 8 mar 2009 kl 11:50

Dags för den femte omgången av FA-cupen - och det ser ut som om Theo Walcott kommer att vara med i truppen.

Nästan fyra månader efter att han skadade sig på träning med Englands A-landslag ser det alltså ut som om Theo är redo att ingå i en A-lagstrupp igen inför söndagens match mot Burnley. Han har varit i full träning hela veckan utan att några bakslag har rapporterats och han har också under sin rehabilitering kunnat hålla igång konditionen genom att trampa motionscykel och att springa så han borde inte ha några större problem med orken om han får spela.

Även Eduardo kan eventuellt ingå i truppen, medan Kolo Toure vilar efter att ha dragit på sig en skada i ena vaden i matchen mot WBA i veckan. Gallas är också tillbaka, men jag gissar att han ändå sitter på bänken för att vara redo för Roma-matchen på onsdag. Även Diaby kan mycket väl tänkas få sitta och vila upp sig. Fabianski står hur som helst i mål då han är uttalad FA-cupmålvakt den här säsongen.

Även om FA-cupen är viktig så tror jag att Wenger kommer att vilja spara en del spelare. Jag kan mycket väl tänka mig att Nasri inte spelar från start, och jag tror att även RvP får vila i väntan på onsdag. Jag tror att Walcott kommer att få spela från start vilket skulle kunna ge följande lag:

Fabianski
Sagna-Song-Djourou-Clichy
Eboue-Denilson-Ramsey-Walcott
Arsjavin-Bendtner

Om uppgifterna om Walcott inte är korrekta så går Vela in på hans kant. Vi har mött Burnley en gång den här säsongen då vi mötte dem på bortaplan i Carling Cup i höstas, en match som vi förlorade efter en kavalkad av missade målchanser från Arsenals sida. Burnley hade i princip två anfall och gjorde två mål medan vi stötte på patrull ett oräkneligt antal gånger i form av målvakten Brian Jensen - eller snarare i form av svaga avslut av de våra - och så var Carling Cup-sagan all för denna säsong.

Den här gången är det dock hemmplan för The Gunners, och det här är en match som vi helt enkelt ska vinna. Burnley ligger just nu sjua i The Championship, en poäng ifrån kvalplats till Premier League. De är förvisso ganska starka offensivt och bara tre lag har gjort fler mål men deras försvar är å andra sidan bland de mer generösa i serien - de har med sina 50 insläppta mål på 36 matcher bara fem lag bakom sig i den mindre smickrande tabellen över flest insläppta.

Matchen börjar 14.30 och sänds på Viasat Fotboll.