Medlemmar: 6030 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arsjavin låg bakom det mesta mot Blackburn.

Arsjavin visade världsklass!

lör 14 mar 2009 kl 16:59

Arsenal tog en enkel 4-0 seger mot Blackburn och regisören hette Arsjavin.

Frågan inför dagens ligamatch mot Blackburn var hur laget skulle reagera på gastkramningen i Rom. Alla som sysslat med idrott vet att det inte är enkelt att ladda om batterierna efter en sådan tillställning. Sen spelar det ingen roll om man tjänar x antal miljoner om året.

Med 120 minuter i benen var det ett måste att rotera lite i laget och därmed var det självklart att vi skulle få se skadefria spelare som Arsjavin, Song, Djourou från start. Eduardo var tyvärr återigen skadad men vi kunde äntligen hälsa Theo Walcott välkommen tillbaka från start. Utav de som borde ha tyngst ben efter Rom var det Denilson och Nasri som återigen fick starta.

Arsenal visade direkt att de var spelsugna och det tog inte ens två minuter innan Roverskeepern Robinson fick hämta ut bollen ur maskorna. Ett fint anfall leder fram till en fri Walcott på högersidan. Därifrån slår han ett hårt inspel längs marken som Arsjavin var först på. Målet ser dock misstänkt ut som ett självmål men det får andra avgöra. För tillfället skriver vi åtminstone att detta var ryssens första (av många) mål i Arsenaltröjan. Efter målet syns det väldigt tydligt att det kommer att bli en servärd match ur Arsenalögon sett. Nasri, Walcott, Bendtner och Arsjavin har stundtals lekstuga på plan och anfallen avlöser varandra. I matchinledningen visar Bendtner precis hur han ska spela när han gör det rätt. Han gör sig spelbar, tar emot passningarna och spelar enkelt dem vidare för att sedan ta nya löpningar. Tyvärr visar sig dock hans mer kända sida upp senare under matchen. Nämligen den att han har väldigt svårt att göra mål. Under en tiominuters period i andra halvlek missar han säkert 5 klara chanser vilket man naturligtvis inte har råd med.

Theo Walcott visar tidigt att han tillför en dimension i spelet som vi saknat när han gång efter gång springer sig fri på kanten. Förhoppningsvis får han nu hålla sig frisk och hel ett längre tag och därmed kunna ligga bakom ännu fler mål. För trots fina löpningar ville inte sista passningen riktigt stämma under de första 45 min. Närmast att utöka vår ledning i första halvlek var annars Nasri som träffade ribban med en frispark. Blackburn hotade aldrig riktigt Almunia i målet, någon halvchans dök upp och tidigare under säsongen har vi ju lärt oss att det kan räcka när man möter Arsenal men förhoppningsvis är en tiden förbi nu. Den som utmärkte sig mest var den mest utbuade spelaren i PL, El-hadji Diouf, när han totalt i onödan höll på att sätta stopp för Almunias säsong genom en sen sultackling över Almunias fot. Utöver detta visade han som vanligt upp sina kunskaper i att bråka med både med- och motspelare samt någon filmning här och där. Enligt mig borde det vara tal om isolering och medicinering för senegalesen.

Andra halvlek är som sagt en uppvisning i målchanser som antingen Robinson räddar eller Bendtner bränner. Detta fram till den 65:e minuten då Arsjavin visar varför halva Europa ville värva honom i somras. Han driver bollen från kanten, utmanar Simpson och med en kroppsfint lurar han upp backen på läktaren. Därefter väntar han kallt ut Robinson och placerar bollen i nättaket. Ett riktigt klassmål! Nu var Rovers ett slaget lag och i den 84:e minuten punkteras matchen när en inbytt Eboue slår in en retur i öppet mål efter att Robinson reflexräddat Arsjavins skott. Sedan avslutar även Eboue målskyttet när han sätter 4-0 på straff efter att Vela blivit fälld av Martin Olsson.

När det gäller kritik är det idag både enkelt och trevligt att lämna omdömmen och betyg. Almunia och backlinjen gör det de ska och man kan inte kräva mer av dem idag. Både Clichy och Sagna är delaktiga i många anfall och om bara Sagna kan sätta lite fler inlägg blir det ännu bättre. Song och Denilson sköter sig också ok. De vinner det de ska på mitten och spelar sedan enkelt när de väl har bollen. Men det är var övriga spelare som idag stod för skillnade mellan lagen. Framför allt är det nämnda Arsjavin, Walcott och Nasri som jag tycker spelar i en egen division idag. Jag vet inte om det är första gången i år som vi delar ut en tia i betyg men i mina ögon var det helt enkelt världsklass på Arsjavin idag. Han gör två mål och har en assist. Med bättre skärpa framför mål kunde han haft minst två assist till då han med genialiska passningar på ett tillslag frispelat bl.a. Bendtner. Just nu känns det bara surt att Wenger inte öppnade plånboken redan i somras. Då hade vi troligtvis inte krigat om en fjärdeplats i ligan idag (tycker någon att min hyllning är överdriven är det fritt fram att framföra detta via mail eller i forumet!!).

Nu kan vi bara hoppas att spelarna tar med sig detta spelet till kvartsfinalen i FA-cupen på tisdag då Hull står för motståndet.

Så spelade Arsenal - och betygen:

Almunia (7), Sagna (8), Djourou (7), Toure (7), Clichy (7), Nasri (8), Denilson (7), Song (7), Walcott (9), Bendtner (7), Arshavin (10)

Avb: Fabianski, Gibbs, van Persie, Gallas, Diaby (79), Vela (79), Eboue (83)

Mål: Arshavin 2, Eboue 2

Domare: P Dowd

Publik: 60 091

(10: Världsklass , 9: Strålande, 8: Mycket bra, 7: Bra, 6: Godkänd, 5: Sådär, 4: Underkänd, 3: Dålig, 2: Miserabel, 1: Spursklass)