Medlemmar: 8855 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Kan Arsjavin spela mot Hull?

Hur hanteras Hull?

tis 17 mar 2009 kl 15:28

På tisdagkvällen kommer Hull på besök till Emirates Stadium för att spela FA-cupkvart.

Det är tätt på given nu. Roma i onsdags, Blackburn i lördags och så nu Hull. Två enormt viktiga matcher slutade med seger och nu följer ännu en där vi bör vinna. Som kanske bekant ligger vi lite efter i schemat pga den uppskjutna matchen mot Cardiff tidigare, och vi vet därför att går vi vidare så möter vi Chelsea på Wembley i semifinal.

Men då måste vi alltså besegra Hull, laget som kanske mer än någon annan motståndare symboliserar Arsenals ojämna säsong. Hull blev det blott andra bortalag som någonsin vunnit en match på Emirates Stadium, och alla vi som håller på Arsenal satt framför tv-apparater och på läktare med hakorna i golvet och undrade vad som hände. Hull var då i en positiv trend och lyckades med allt, men på senare tid har det gått tyngre även om ett litet trendbrott har kunnat skönjas med en vinst och ett kryss på de två senaste matcherna så de har antagligen återfått lite själförtroende - men frågan är hur mycket Hull satsar på den här matchen då de är fullt upptagna med att slåss för att hålla sig kvar i ligan.

För Arsenals del så kommer vi att se en del förändringar sedan i lördags. Wenger har sagt att Clichy inte kommer att vara med överhuvudtaget vilket alltså innebär att Kieran Gibbs tar vänsterbacken. I mål kommer vi att se Fabianski, vilket vi hade gjort även om Almunia hade varit FA-cupmålvakt då Almunia efter El-Hadji Dioufs överfall i lördags har ont i vristen och det är i dagsläget osäkert om han kan vara med på lördag mot Newcastle.

Även Arsjavin har sviter efter mötet med Sam Allardyce benknäckartaktik. Han tvingades sy åtta stygn i högerfoton efter att ha fått ta emot en spark, och han kunde inte träna under måndagen. Han är dock med i den provisoriska truppen så förhoppningsvis spelar han.
Eduardo är fortsatt ljumskskadad och deltar inte, och även Aaron Ramsey får sitta på läktaren även om det i hans fall inte handlar om någon skada utan att han just nu helt enkelt inte håller måttet även om Wengers officiella förklaring är att Ramsey vilar för att han är sliten.

Jag gissar med ovanstående i åtanke på detta lag:

Fabianski
Sagna-Gallas-Djourou-Gibbs
Eboue-Song-Diaby-Walcott/Arsjavin
RvP-Vela

En tänkbar variant är också att Eboue spelar högerback med Walcott framför sig, men bara om Arsjavin kan spela.

Hur som helst så finns det bara en sak som gäller och det är seger.
Vi är i en positiv trend och det gäller att se till att den fortsätter.