Medlemmar: 8914 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Stan Kroenke köper fler aktier i Arsenal.

Kroenke ökar sitt aktieinnehav

mån 30 mar 2009 kl 19:30

Arsenal låter i dag meddela att Stan Kroenke har ökat på sitt aktieinnehav i Arsenal.

De aktier som nu har bytt ägare har sålts av Danny Fiszman, så det är alltså en affär helt inom styrelsen som har skett. Stan Kroenke har köpt 5000 aktier och har därmed 12756 aktier, vilket motsvarar 20.5% av det totala antalet aktier. Fiszman står numera på 10 025 aktier, eller 16,1%. Priset för affären? Åh, inte mer än 8 500 pund. Ja, per aktie alltså...

Kroenke blir alltså sakta men säkert en allt större aktör inom Arsenal. Det är nog ingen vild gissning att anta att han gärna skulle skaffa sig tillräckligt med innehav för att kunna sätta käppar i hjulen för Alisher Usmanov, och detta är nog att betrakta som ytterligare ett steg mot detta. Och måste man välja mellan Kroenke och Usmanov så är nog valet lätt, för det mesta måste vara bättre än den motbjudande uzbeken.