Medlemmar: 8849 st.

Arsenal fick med sig 1-1 från första matchen i Spanien.

Fördel Arsenal

ons 8 apr 2009 kl 07:30

Nya skador, märkliga domslut och bitivis dåligt flyt i spelet. Ändå är det fördel Arsenal efter 1-1 på bortaplan.

Innan match sade jag att det här är ett möte som vi ska vinna över två matcher, och jag ser ingen anledning att ändra på det efter gårdagens oavgjorda match. Villarreal sprang och sprang och sprang - och några spelare sprang slut på sig själva redan i den första halvleken. Villarreal inledde med en furiös offensiv, och samtliga hemmaspelare sprang som om det var det sista de skulle göra. Det gav Arsenal vissa problem, och redan efter tio minuter kunde hemmalaget göra 1-0 genom Marcos Senna som fick på en drömträff rätt upp i krysset från 20 meter, helt otagbart för Almunia.

Ändå kände jag personligen mig aldrig särskilt orolig. Däremot förbannade jag vårt ständiga oflyt med skador för redan efter ca 20 minuter tvingades Almunia kliva av efter att ha fått en smäll på den högra foten, och strax innan halvtid blev William Gallas skadad då han i en situation fick en Villarreal-spelare över knäet.

Men som sagt, i övrigt kände jag mig inte särskilt orolig. Arsenal hade, utan att för den skull spela särskilt bra, ändå mycket mer organisation och tanke bakom spelet. Villarreals anfall gick mer på chans och så länge de orkade springa benen av sig fungerade det ganska bra - men redan mot slutet av den första halvleken började trötthetstecknena synas och passningarna gick allt oftare lite fel.

Vi hade också en boll inne i målet då Fabregas slog en snabb frispark i mål, men där domaren tyckte annat och ansåg att han skulle ha blåst en gång till och i stället varnade Fabregas. Det där är för övrigt en löjlig regel, varför ska det vara gult kort för det?

I den andra halvleken tog sedermera också Arsenal över ganska totalt. Villarreal började försöka försvara sin ledning och kom långa stunder inte ens över mittlinjen med bollen under kontroll, och kvitteringen kom också i den 66:e minuten då Fabregas hittade Adebayor som hur snyggt som helst tog emot bollen på bröstet och med en flygande volley dunkade in bollen i målvaktens vänstra hörn.

Arsenal pumpade sedan på och jagade fler mål, men hade svårt att få till de avgörande passningarna. Ett par bra lägen skapades, bland annat hade både Theo Walcott och Samir Nasri var sitt skottläge där de borde ha gjort något lite bättre. Med tiden ebbade Arsenals offensiv ut, och under ett par minuter kring den 80:e hade Villarreal en stund av övertag där de mycket väl hade kunnat göra 2-1 - bland annat fick Senna på en ny drömträff men den här gången gick bollen någon halvmeter utanför målet. På övertid borde sedan Arsenal ha haft en frispark i kanonläge just utanför Villarreals straffområde då Adebayor blev tokkapad, men domaren vågade inte blåsa - svagt av honom.

Överlag tycker jag ändå att den här matchen visar att Arsenal är det bättre laget, och utan att garantera något så är det bara så att det här ska vi ta på hemmaplan. Dels kommer Cesc, Theo och Ade antagligen att ha ytterligare en match i benen och dessutom är det hemmaplan. Jag är tämligen övertygad om att ifall vi inte hade tvingats till två tidiga byten så hade vi vunnit i går, för då hade vi tex kunnat byta ut den för dagen inte alls särskilt lyckade Nasri mot Bendtner och gått över på en renodlad 4-4-2 vilket förmodligen hade gett ännu mer övertag - för med tanke på att Adebayor ensam gav hela Villarreals backlinje full kubbning i andra halvlek så tror jag inte att de hade klarat av att stå emot ännu en tung buffel i form av Bendtner. Men men, så blev det nu inte och det är bara att se fram emot returen nästa onsdag - men först gäller det att försöka ta tre pinnar av Wigan på lördag.

Villarreal-Arsenal 1-1 (1-0)
1-0 (10) Senna
1-1 (66) Adebayor
Domare: Tom Henning, Norge