Medlemmar: 4433 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arsenal vände och vann i Wigan.

Usla och briljanta mot Wigan

sön 12 apr 2009 kl 07:59

En första halvlek som vi borde förlorat matchen på och en andra som räckte till seger. 4-1 mot Wigan är smickrande.

Arsenal kom till spel med den väntade startelvan bortsett från att Wenger valde att spela Bendtner på topp istället för Adebayor. Feltänkt enligt mig om man vill fortsätta på den framgångsvåg man byggt och låta de spelare som är inne i ett stim få lov att spinna vidare på det. Walcott och Arshavin skulle förse dansken med bollar från kanterna och Fabregas från mitten.

Istället var det backlinjen som stod mest i fokus i första halvlek. Den var nykomponerad efter skadorna från Villarreal matchen och det såg väl inte riktigt bra ut. Gibbs som jag tycker har sett helt okej ut i cupmatcherna den här säsongen var usel. Han såg ut som en skolpojke och gjorde skolpojksmisstag hela tiden. Han undgick mirakulöst att bli utvisad i slutet på halvleken när han drog ner Valencia som annars hade blivit fri med Fabianski. Han gjorde några horribla missar i försvaret samtidigt som han inte kunde rå på fysiken hos Wiganspelarna. Grabben har talang, men han ska inte spela mot Villarreal.

Arsenal kom inte alls in i spelet och Wigan gjorde ett riktigt bra jobb genom att spela tätt på oss och störa. Vi hade inte många målchanser i halvleken utan istället var det Wigan som fullt rättvist kunde ta ledningen på en fast situation. Bollen dimper ner någon meter från Fabianski och Mido lyckas på något sätt halvt liggande saxa bollen mot mål. Fabianski hinner ner men kan bara tippa den bakåt. Där står ingen vid stolpen och bollen går in. Matchrapporterna hävdar att Fabianski borde ha klarat det bättre, men han får heller ingen hjälp.

1-0 till Wigan och Arsenal borde ha fattat galoppen, men icke. Vi är så dåliga som bara vi kan vara och man bara väntade på slutsignalen. I slutet av halvleken riskerade Gibbs hela matchen genom sin fällning av Valencia och rött kort där eller mål av Wigan så hade det varit över.

Istället fick vi möjlighet att komma ut i andra halvlek som ett annat lag. Det började lika trevande men Wenger har spottat upp sig när det gäller halvtidssnack och numera kan man förvänta sig en scenförändring. Inga ytterligare byten direkt i halvtid, Djorou fick tyvärr gå ut i första halvlek och in kom istället Silvestre.

Efter hand som halvleken gick skapade vi mer och mer, men målet vi gör kommer egentligen ur ingenting. Walcott och Arshavin spelar lite till varandra och bollen går till Arshavin som trillar i närkamp med en Wiganspelare. Dock lyckas han liggande peta bollen till Walcott som startat en löpning. Walcott slår till direkt på volley och det är hur snyggt som helst.

Målet tänder Arsenal och Wenger byter in både van Persie och Adebayor ganska snart efter målet och det får verkligen fart på spelet. Framförallt får det fart på Arshavin och Fabregas. Det är som om de vet att när det finns kvalitet på topp så är man villig att offra mera. Bendtner kom aldrig riktigt in i matchen som ensam anfallare även om han hade några försök.

Om Gibbs är anklagad av mig för skolpojksfasoner så är det ingenting jämfört med Steve Bruces attack på sina spelare efter matchen. Hela hans backlinje fick en ordentlig skopa efter Silvestres mål för 2-1. Det är ett riktigt snyggt mål som uppstår efter ett Fabregasinlägg som går förbi både en och två Wiganspelare på en rak boll längs marken parallellt med målet. Visst ska den bara rensas. Silvestre sätter den dock tjusigt och Arsenal har vänt matchen.

De två följande målen är resultatet av att Arsenal kunde kontra snyggt och det såg helt plötsligt ut som Invincibles säsongen igen. Arshavins mål är sanslöst snyggt men ett resultat av en usel rensning av Jason Koumas och Songs mål kommer efter en snygg löpning igenom hela Wiganförsvaret. Det låter som en saga och det är nog mer än jag som fick gnugga ögonen ordentligt för att riktigt tro på det.

4-1 är smickrande men Arsenal är inne i ett flyt. Ett flyt som vi behöver väldigt mycket av för att slå Villarreal med denna backlinjen.

Wigan - Arsenal 1-4 
1-0 (18) Mido, 1-1 (61) Walcott, 1-2 (71) Silvestre, 1-3 (90) Song, 1-4 (90) Arsjavin
Arsenal: Fabianski (4), Sagna (5), Toure (6), Djourou (6) (Silvestre 35 (4)), Gibbs (1), Walcott (7) (Adebayor 68 (8)), Denilson (6) (Van Persie 63 (7)), Song Billong (7), Arshavin (7), Fabregas (7), Bendtner (5).
Ej använda avbytare: Szczesny, Nasri, Vela, Eboue.
Varnade:
Gibbs, Van Persie, Song Billong.
Publik:
22 954
Domare:
Alan Wiley (Staffordshire).

(10: Världsklass , 9: Strålande, 8: Mycket bra, 7: Bra, 6: Godkänd, 5: Sådär, 4: Underkänd, 3: Dålig, 2: Miserabel, 1: Spursklass)