Medlemmar: 8849 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Fabianski har en viktig roll idag.

Håller Gibbs och Fabianski?

ons 15 apr 2009 kl 20:52

I kväll ska det avgöras om Arsenal eller Villareal ska spela semifinal i Champions League.

Efter att ha sett gårdagens matcher som ren uppladdning inför kvällens höjdpunkt känns laddningen just nu (fem timmar till match) total. Lukas Fabianski spelar vad jag kan tänka mig sin viktigaste match i karriären och en utav många frågor inför kvällen är om han är redo för detta.
Almunia har under den senaste tiden känts väldigt stabil och därför känns det verkligen som ett avbräck när spanjoren nu är skadad. Som inte det vore elände nog saknar vi också 50% av vår ordinarie backlinje då Gallas och Clichy är skadade plus förstareserven i form av Djourou. Vänsterback blir istället Gibbs som garantarat gör sin största match i karriären. Något säger mig att han kommer att lösa uppgiften med bravur. Resten av backlinjen lär bli Sagna, Toure och Silvestre.

Även motståndarna dras med skadeproblem då prickskytten Senna har fått stanna hemma vilket glädjer mig något oerhört. Visserligen bör Arsenal kunna vinna p.g.a. egen styrka och inte att motståndarna saknar spelare men Senna är ändå ett ständigt hot med sitt skott. Dessutom är han i allmänhet en väldigt skicklig mittfältare.

Tillbaka i Arsenaltruppen är Diaby. Men frågan är om han får starta. Jag gissar att Wenger återigen väljer att spela en form av 4-5-1 uppställning med Adebayor ensam på topp. Om van Persie är spelklar lär han få en något tillbakadragen roll på vänsterkanten. Sen lutar det åt Nasri på höger, eventuellt kan det bli Walcott. Centralt lutar det väl åt trion Song, Denilson och Fabregas.

Någon pratar om att Eboue borde spela på högern för att säkra något hemåt. Vi är ju trots allt vidare på 0-0, någon annan vill ha in Diaby på mitten och Song som mittback. Andra vill spela 4-4-2. Startelvan är som sagt något osäker men den lär vi bli varse när vi slår oss ned vid tv:n strax efter 20.00.

Om någon på något sätt inte har förutsättningarna klara för sig inför drabbningen så går vi vidare på 0-0 tack vare vårt bortamål i första matchen. Står det 1-1 efter nittio minuter väntar förlängning och eventuella straffar. Övriga oavgjorda resultat skickar Villareal vidare.

Jag är som vanligt optimist och tippar 2-0. Målskyttar Nasri och Adebayor.