Medlemmar: 3158 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Dags för Arsenal att åka till Wembley.

Sparka ryssrumpa!

lör 18 apr 2009 kl 09:03

Det var ett par år sedan sist, men nu ska Arsenal till Wembley igen!

Vi har tagit tre FA-cuptitlar under 2000-talet, men ingen av dem på Wembley då finalerna spelades på Millenium Stadium i Cardiff under det segdragna bygget av nya Wembley. Sedan arenan blev klar har vi aldrig nått tillräckligt långt i någon cup för att få spela där, men nu är det som de flesta av er antagligen redan känner till dags för vårt första besök där då vi ska möta Chelsea i semifinalen av denna säsongs FA-cup.

Vad finns då mer att säga om matchen? Ja, en hel del förstås. Till att börja med vill jag påstå att det känns helt öppet hur det hela ska sluta. Chelsea har spelat darrigt i försvarsspelet på senare tid, men också gjort många mål framåt. De två senaste hemmamatcherna har de en sammanlagd målskillnad på 8-7. För Arsenals del har målskyttet fungerat bra de två senaste matcherna, men trots att vi har släppt bara ett mål så finns det frågetecken för försvaret på grund av alla skador. Det senaste är att Kieran Gibbs är osäker på spel, och då har vi inte ens fyra backar att tillgå om inte Bacary Sagna hinner bli frisk från sin förkylning. Kontentan av detta blir således att det är fullt möjligt att vi får se Silvestre som vänsterback och Alex Song som mittback.

Vårt senaste möte med Chelsea i FA-cupen var i finalen 2002. Den matchen minns de flesta av oss antagligen bäst för Fredrik Ljungbergs fantastiska 2-0-mål då han tog bollen vid mittlinjen och höll undan för bland annat John Terry och sedan skruvade in bollen vid den bortre stolpen. Får vi beställa en repris i morgon fast med tex Arsjavin som exekutör?

Jag hoppas att det blir en offensiv inställning från Arsenals sida och att det inte blir fegspel, för det är något som inte passar oss.
Det bästa sättet att lätta på trycket för backlinjen är att se till att bollen är på andra sidan planen, så jag vill se en så offensiv uppställning som möjligt, kanske i stil med detta:

Fabianski
(backlinje beroende på vilka som kan spela)
Walcott-Song-Fabregas-Arsjavin
Adebayor-RvP

Om Song tvingas spela i backlinjen får Denilson ta hand om defensiven på mitten. Jag har tidigare förespråkat ett femmanamittfält med Song och Denilson som defensiva ankare, men jag gör helt om och låter Song ta hand om defensiven på egen hand. Om Song måste spela mittback så blir det nog Denilson som får kliva in på mitten med Fabregas.

Hur det går känns som sagt svårt att förutspå, men det vore oerhört trevligt om vi kunde sparka lite ryssrumpa. Även om FA-cupen inte är vad den en gång var så vore det onekligen kul att vinna den och då måste vi ju börja med att vinna semifinalen.

Matchen börjar klockan 18.15 och sänds på Viasat Fotboll.