Medlemmar: 3844 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Drogba avgjorde på Wembley.

Det sket sig

sön 19 apr 2009 kl 09:09

Lukas Fabianski hade ingen stor dag på Wembley.

Det började så bra med 1-0 genom Walcott, och inte blev det sämre av att Cashley Cunt hjälpte till genom att styra in bollen i eget mål. Men sedan blev det sämre. Vi hade redan sett tecken på Fabianskis osäkerhet då han redan efter någon minut bjöd på en repris från Wigan-matchen då Drogba fick nicka mot det öppna målet men GIbbs hann, precis som mot Wigan, ikapp bollen i sista stund. Nu ska dock inte bara Fabianski kritiseras för den situationen, för Silvestre och Gibbs borde inte ha låtit Drogba komma fram till bollen, men det förändrade inte att tonen var satt.

Spelet var överlag inte särskilt fartfyllt. Om det berodde på den urusla kvaliteten på planen eller inte ska jag låta vara osagt, men både Arsenal och Chelsea verkade mer inriktade på att säkra defensivt än att spela offensivt. Ur den synvinkeln kan jag förstå laguttagningen, men jag hade hellre sett att vi hade kört stenhårt offensivt med Song och Fabregas på mitten och RvP som renodlad anfallare. Visst, det hade gett Chelsea mer ytor men det hade också tvingat ner dem i banan och satt mer press på deras försvarslinje som inte heller den har imponerat nämnvärt på sista tiden. Jag säger inte att vi hade vunnit för det, men jag personligen hade föredragit att köra gung-ho och låta det bära eller brista.

Jag orkar inte beskriva Chelseas mål mer än att det första skulle Fabianski ha tagit, men han stod helt felplacerad och släppte första stolpen (och att det sedan såg ut att vara en klar offside på Malouda i uppspelet som ledde till målet strödde bara extra salt i såren). Vid det andra målet rusar han ut på en långboll mot Drogba utan att vara nära att hinna först och målet stod tomt.

Nä, det här blev ingen rolig match totalt sett. Jag trodde att jag skulle palla med att skriva ett lite mer utförligt referat genom att vänta till i dag i stället för att skriva direkt efter matchen men icke, jag är helt enkelt en för dålig förlorare för att klara av det. Jag avslutar här.

Arsenal-Chelsea 1-2 (1-0)
1-0 Walcott (18)
1-1 Malouda (34)
1-2 Drogba (84)

Fabianski 1
Eboue 4-Toure 5-Silvestre 3-Gibbs 7
Walcott 8-Diaby 3-Fabregas 5-Denilson 1 (Nasri 86/-)-van Persie 6 (Arshavin 76/5)
Adebayor 4 (Bendtner 82/-)

Subs not used: Mannone, Song, Vela, Ramsey

(10: Världsklass , 9: Strålande, 8: Mycket bra, 7: Bra, 6: Godkänd, 5: Sådär, 4: Underkänd, 3: Dålig, 2: Miserabel, 1: Spursklass)