Medlemmar: 8780 st.

Arsjavin nätade fyra gånger på Anfield.

Fabianski+Arshavin = 1p

tis 21 apr 2009 kl 22:10

I ärlighetens namn skulle vi haft 0 poäng idag, men ledning med 4-3 på övertid skulle givit oss 3p.

Liverpool startade i ett furiöst tempo och det syntes strax att vi under kvällen skulle få problem att hänga med i deras snabba passningsspel. Jag satt och undrade hur Silvestre bland annat skulle kunna hålla koll på Benayoun, Kuyt och Torres och svaret blev till slut att det kunde han inte. Statistiken i det offensiva spelet slutade förkrossande 23-9 i skott och 14-4 i skott  på mål. Då ska man alltså komma ihåg att Arsenal gjorde 4 mål. Vi var utspelade efter noter stora delar av matchen och ska vara glada över den poäng vi stal.

Arsenal startade matchen som de flesta hade förutsett, med en 4-5-1  uppställning där Bendtner fick den otacksamma uppgiften att springa som ensam anfallare. Det visade sig under matchen att han hade det väldigt jobbigt. Våra enda ljusglimtar kom på kontringar där Arshavin blev den som skänkte oss glädje med fyra mål under kvällen. Hans första är översnyggt när han får ett inlägg från högerkanten av Fabregas där spanjoren enligt Liverpoolspelarna var offside, men reprisbilderna visar att han är helt i linje. Bollen sätter ryssen hårt i ribban och in i mål. Underbart och så sanslöst orättvist att Liverpoolsupportrarna på stamhaket bara ville gråta.

Pressen fortsatte under hela första halvlek och alldeles i slutet är Arsenal under hård press men lyckas hålla ut. Arsenal spelar inte bra och lyckas inte heller rensa ut bollen ordentligt. Flera passningar slås för löst, om det är nonchalans eller underlaget vill jag låta vara osagt, men det får inte se ut så mot topp fyra motstånd.

Andra halvlek började Liverpool i ett ännu mera fartfyllt tempo och kvitterar mer än rättvist bara minuter in i halvleken. Torres och Benayoun ser till att Liverpool har vänt matchen och Arsenals försvar eller rättare sagt Silvestre ser ut som om de spelade i allsvenskan. Det går ack så långsamt och han vet inte var han har häcken någonstans om man får uttrycka sig plumpt.

Arshavin som är matchens lirare i efterhand ser till att kvittera på ett långskott efter att Arbeloa visat sig allt för svag i närkamp med ryssen och tar sen och sätter Arsenal i ledning efter ytterligare tre minuter. Många av oss visste att det gällde för Arsenal att jobba hårt för att hålla detta, men kvitteringen kommer helt logiskt då vårt försvar varit under press hela matchen och inte visat att de klarar av det riktigt. Silvestre, vem annars, misslyckas med att kontrollera Torres och spanjoren tillåts att vända och skjuta ett skott som Fabianski nästan klarar att tippa ut.

Det var spel mot ett mål efter kvitteringen, Arsenal försökte kontra, men ofta gick uppspelen fel eller så försvarade Liverpool sig bra. Men det var Liverpool som behövde poängen mest och därför blev det större och större ytor ju längre matchen led. Arshavin fick sista ordet för Arsenal när han sätter 4-3 precis på 90 minutersstrecket. Domaren hade väl visat tre minuters tillägg vad vi vet, men Webb lade över 6 minuter på klockan. Benayoun utnyttjade Arsenals defensiva misstag, när vi omöjligen lyckas få ut bollen ur straffområdet, men deras måttliga firande visade att 1p inte var riktigt vad de hade hoppats på. Snöpligt att missa segern, men jag tror att de flesta hade tagit en poäng och sprungit innan matchen.

Silvestre helt bedrövlig matchen igenom, medan däremot Fabianski fick ta revansch på sig själv och Arshavin ställde en öppen fråga till Wenger varför han inte fick chansen mot Chelsea. Hela vår backlinje måste skärpa till sig, man måste kunna rensa ut bollar högre än 1.70 så att de inte hela tiden landar i bröstet på motståndarna. 1p till Arsenal och det ska vi vara tacksamma för.

Liverpool - Arsenal 4-4
(Torres 49, Benayoun 56, Torres 72, Benayoun 90, Arshavin 36, 67, 70, 90)

Arsenal: Fabianski (9), Sagna (5), Toure (6), Silvestre (1), Gibbs (8), Arshavin (10), Song (8), Fabregas (5), Denilson (4) (Walcott 65 (6)), Nasri (6), Bendtner (6), (Diaby 90).
Subs Not Used: Mannone, Eduardo, Vela, Ramsey, Eboue.

Booked: Sagna.

Att: 44,424

Ref: Howard Webb (S Yorkshire).

(10: Världsklass , 9: Strålande, 8: Mycket bra, 7: Bra, 6: Godkänd, 5: Sådär, 4: Underkänd, 3: Dålig, 2: Miserabel, 1: Spursklass)