Medlemmar: 8813 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Får Fabianski chansen mot Pool?

Vilka vilar?

ons 22 apr 2009 kl 14:29

Frågan är hur Arsenal ställer upp inför matchen mot Liverpool med fjärdeplatsen i stort sett säkrad och flera spelare skadade.

I matchtråden går diskussionerna höga kring huruvida vi ska ställa upp med bästa laget eller kanske till och med förlora med vilje i stort sett för att ge
Liverpool chansen att vinna ligan på Uniteds bekostnad. Jag är ingen fan av destruktivt tänkande och tror och hoppas att Arsenal ställer upp med en elva som kan slå Liverpool ikväll.

En del lagdelar är dock mer eller mindre givna på grund av skadeläget. Målvaktsposten går till Fabianski som av Wenger tippas bli kanske den bästa målvakten i världen en dag. Till det har han en bra bit kvar som vi såg mot Chelsea. Men ingen tvekan på att han kommer att stå mellan stolparna.

Backlinjen är mer eller mindre given nu också. Touré, Silvestre och Gibbs spelar hundra procent som jag kan se det, sen är det hugget som stucket mellan nyligen friske Sagna eller Eboue.

Mittfältet kommer att befolkas av antingen en femmannalinje eller fyrmannalinje, men Wengers policy när det gäller de större matcherna talar för fem på mitten. Då tror jag att vi får se Diaby, Denilson och Fabregas med Nasri och Arshavin på kanterna. Bendtner ensam på topp.
Detta skrämmer knappast slag på Benitez, men med tanke på deras form så är det väl tveksamt om något skrämmer slag på dem längre.

Arsenal har kanske bara en fjärdeplats att slåss om även om Wenger menar på att det handlar om att komma så högt upp i tabellen som möjligt. Dock har han liksom alla oss andra räknat ut att det räcker att vinna mot Middlesbrough, Portsmouth och Stoke för att klara det så han riskerar ingenting idag. Det talar för att jag har helt fel när det gäller startelvan.

Vad sägs om alternativet:

Fabianski
Eboue Song Silvestre Gibbs
Arshavin Denilson Diaby Vela
Bendtner Eduardo

Jag är lika spänd som ni. Uppladdningen har börjat.