Medlemmar: 8819 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Gibbs är aktuell för spel mot Chelsea.

Möte mellan två utslagna

sön 10 maj 2009 kl 16:56

Dags för derby mot Chelsea. Kan vi lyfta oss från i tisdags?

Som bekant åkte både vi och Chelsea ur Champions League i veckan. Chelseas uppträdande efter matchen har fått stor uppmärksamhet, och kanske får det en påverkan även på den här matchen då det från Chelsea-håll talas om att Didier Drogba kanske inte spelar. Det verkar faktiskt som om även Chelsea har tröttnat på honom till sist och det talas om att han ska säljas i sommar.

Men även vi har haft ju vår beskärda del av negativ uppmärksamhet i form av Bendtners generalfylla där han bokstavligt talat blev tagen med brallorna nere och hans medverkan i matchen lär nog också vara osäker, om det nu inte är så att Wenger anser att det räcker med att ge honom böter.

En som däremot kommer att spela är Kieran Gibbs. Arsene Wenger gör här helt enligt instruktionsboken för unga spelare som har gjort uppmärksammade misstag - låt dem spela igen så fort som möjligt för att de ska få chans till revansch. Helt rätt givetvis, Gibbs är en jättetalang och att låta honom spela igen är det bästa sättet att visa förtroende för honom.

Laget i övrigt då? Arsene kommer att ställa bästa möjliga lag på benen eftersom vi fortfarande har en teoretisk chans att nå tredjeplatsen och direktkvalificering till Champions League, men vad är det bästa laget i nuläget? Är det verkligen en till synes helt ointresserad Adebayor? Kanske är det bättre med tex van Persie och Vela på topp?

Tyvärr verkar det också som om Arsjavin missar matchen pga influensa, så kantspelare blir antagligen Nasri och Walcott.

Vinnare i den här matchen kommer att bli det lag som bäst har kunnat lägga Champions League-uttåget bakom sig. Förhoppningsvis har Chelsea påverkats mer än vad vi har gjort, och till skillnad från oss så har Chelsea dessutom reprimander från UEFA att vänta (vi har redan fått böter pga att några nötter kastade in grejor på planen mot United). Inte nu för att dessa eventuella straff kommer att påverka så mycket i den här matchen, men i alla fall.

Förra årets motsvarande match spelades ganska tidigt på säsongen, och då vann vi med 1-0 efter mål av William Galls på hörna. Det var en ganska brutal batalj som borde ha slutat med flera röda kort för båda lagen men det blev inga alls. Jag tror inte att det blir något liknande den här gången, framför allt borde Chelsea vara måna om att inte framstå som ännu mer bad boys än de redan gör efter onsdagen. Dessutom gäller matchen inte särskilt mycket, även om vi skulle vinna så kommer vi knappast att gå förbi Chelsea då de har kvar att möta Blackburn hemma och Sunderland borta medan vi har United borta och Stoke hemma.

Men vad fanken, jag ger mig på en gissning på hur vårt lag kommer att se ut:

Almunia
Sagna-Toure-Djourou-Gibbs
Walcott-Song-Fabregas-Nasri
Adebayor-van Persie

Avspark 17.00, matchen sänds på Canal+.