Medlemmar: 8905 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Stan Kroenke köper fler aktier i Arsenal.

Kroenke shoppar loss

fre 1 maj 2009 kl 20:16

Stan Kroenke köper mer aktier.

I dag offentliggjordes att Stan Kroenke har köpt ytterligare en substansiell aktiepost. Han har köpt 4839 aktier vilket tillsammans med de han redan hade innebär att han nu är ägare till 17 613 stycken, eller 28.3% av det totala antalet aktier om man så vill.

Handlat har han gjort från familjen Carr som har en representant i styrelsen i form av Richard Carr som har suttit i styrelsen sedan innan de flesta av spelarna i dagens lag ens var födda - han har suttit där sedan 1981 och kommer också att sitta kvar även efter att ha sålt sina aktier.

Kampen om att ta över Arsenal går alltså vidare. Just nu verkar Kroenke i alla fall ha fått upp ångan så vi får se om Jabba the Hutt svarar på detta med nya köp, men det verkar i alla fall som om Kroenke gör ett seriöst försök att ta över klubben.