Medlemmar: 8819 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Vela nätade på Fratton Park när Arsenal vann lätt.

A walk in the park

sön 3 maj 2009 kl 09:06

Arsenals reservlag slog Portsmouth med klara 3-0 efter en underhållande match på Fratton Park.

Arsene Wenger valde att vila mer än halva laget inför tisdagens match i Champions League mot Manchester United. Istället fick vi se ett nykomponerat anfall med Bendtner och Vela, och mittbacksparet Djorou och Song.

På det hela taget så såg det bra ut under matchen, passningarna satt där de skulle och Portsmouth fick inte mycket ro att bygga något eget. Man kan ju dock säga att sydkustarna inte hade marginalerna med sig. Flera anfall som Portsmouth hade hade kunnat resultera i mål, men på det hela skötte sig backlinjen bra och Fabianski gav ett riktigt stabilt intryck under matchen.

Arsenal började i ett bra tempo och det var ett hungrigt ungt lag som stod på banan. Det märktes att Bendtner och Vela trivdes ihop och de skapade betydligt mer än Adebayor har lyckats med på sistone.

När Arsenal gör mål på bortaplan redan efter 13 minuter så kan man nog säga ridå för motståndarna. Efter att Pompey haft ett par fina chanser i inledningen, bland annat för Peter Crouch så slänger Arshavin in ett inlägg som Bendtner kommer högst på med huvudet. En bra nick, men i stort sett rakt på målvakten och David James var tvungen att göra en tavla för att den skulle gå in och mycket riktigt hade han precis oljat handskarna och bollen gled ur händerna på honom.

Vi fortsatte att dominera matchbilden och blev väl mer än lovligt hjälpta av domaren när Arshavin fick en straff efter att Davis dömts ha fällt ryssen i straffområdet. Arshavin sätter sig och pekar med pekfingret som att visa "nej, nej". Om det var åt domaren för att säga att straffen är feldömd eller om det var till Portsmouthspelarna som klagade vet jag inte. Wenger tolkar det som att Arshavin var ärlig och ville förhindra straffen. Jag är tveksam till den sortens ärlighet i dagens fotboll. Hursomhelst blev det straff och det var nog mer än jag som förvånades över att Bendtner skulle ta den. Vi behövde inte tvivla, han slog en utmärkt boll till höger i målet och James kunde inte nå den fast han gick åt rätt håll.

2-0 i halvlek och Portsmouth var tvungen att hitta på något. Kanu och Utaka kom in istället för misslyckade Pennant och Hreidarsson. De blå försökte att trycka på och skapade en del lägen, men inga mål och istället fick Vela göra mål efter en kontring och en superb passning av Arshavin. Vela avslutade distinkt i bortre och visade potentialen vi väntat på att se.

Efter 3-0 var det inte mycket kvar att spela om. Wenger bytte in Bischoff och Merida, men ingen av dem gjorde något bestående intryck under eftermiddagen. En annan som inte kom någon vart var Walcott som kanske sparade sig för tisdag.

En bra dag på jobbet och frågan är om vi inte borde spela med reserverna oftare med tanke på den skillnad de visar i inställning och vilja.

Portsmouth - Arsenal 0-3 Bendtner 13, 41 str, Vela 56.

Arsenal: Fabianski (7), Sagna (6), Song Billong (7), Djourou (7), Eboue (7), Walcott (5) (Bischoff 64 (5)), Denilson (6), Ramsey (6) (Randall 82), Arshavin (8), Bendtner (8) (Merida 77), Vela (8).
Subs Not Used: Mannone, Coquelin, Emmanuel-Thomas, Frimpong.

Att: 20,418

Ref: Lee Mason (Lancashire).

(10: Världsklass , 9: Strålande, 8: Mycket bra, 7: Bra, 6: Godkänd, 5: Sådär, 4: Underkänd, 3: Dålig, 2: Miserabel, 1: Spursklass)