Medlemmar: 6070 st.
Visa menyn

Foto: Arsenal Sweden

Arsenal Sweden hade en bra helg i Malmö.

Arsenal Sweden ut i semifinalerna

lör 27 jun 2009 kl 15:45

Båda lagen gick vidare efter första dagens spel. Det satt dock hårt inne för lag 2.

Lördag: Solen har bränt rejält över Limhamnsfältet denna första speldag i MFF Support Cup. En riktigt fin dag som stundtals också bjöd riktigt fin fotboll från de rödvita hjältarna.

Lag 1:s matcher slutade enligt följande: (Arsenals siffror först)

Landskrona 3-0 (w.o)
Örgryte 0-0
Lokomotiv Leningrad 2-0 (Koffed, Mats Pålsson)
Team Offside 4-1 (okänd, Matilda Pålsson 3)

Arsenal Sweden har fått sin första hattrickhjälte för säsongen i Matilda Pålsson och gruppsegern bärgades och laget är därför kvalificerat för kvartfinal imorgon klockan 10.30. Motståndet är ej klart ännu.

Lag 2: matcher slutade enligt följande: (Arsenals siffror först)

MFF Lorensborg 0-2
Aston Villa 0-1
Exilsnokarna 2-1 (Merking, Larra)
Vålerengen 6-0 (Merking, Larra, Anders Larsson, Lindfors, Marcus Andersson, Olsson)

Här var det svettigt efter två inledande förluster. Vi spekulerade att det var mot gruppens två bästa gäng, men tog ändå det säkra före det osäkra och ändrade taktik. Det var full fart framåt som gällde i de två återstående matcherna. Detta gick naturligtvis hur bra som helst och vi fick dessutom sex olika målskyttar i sista matchen. Who scored at Vålerengen? Who didn´t? Lag 2 får därmed spela åttondelsfinal imorgon klockan 9.30.

Söndag: Vinden låg på rätt bra idag också och statusen på en del av spelarna i lag 2 som mötte upp till åttondelsfinal klockan 9.15 var högst tveksam. Larra valde att stå över allt spel vilket inte visade sig hämma laget nämnvärt. Åttondelen skulle spelas mot Trelleborg och även om matchen endast slutade 1-0 till Arsenal så var segern aldrig hotad. Pascal satte segermålet hur säkert som helst.

När kvartsfinalerna skulle spelas så var lag 1 med i leken igen som gruppsegrare från lördagen. Deras första match blev mot Aston Villa, samma lag som Lag 2 inte lyckades vinna mot. Även där blev det tajt och Aston Villa visade prov på bra fotboll även om det till slut blev Stefan Lindsjö som knäckte Birminghamsupportrarna.

Lag 2 däremot fick ta hand om gruppsegrarna Ljungskile som såg mer än lovligt slitna ut. Några av dem i alla fall. Deras facit från lördagen var imponerande med målmässigt stora vinster i bagaget så det fanns en liten farhåga om att det kunde bli torsk. Vår nyfunna taktik gav utdelning och fastän Ljungskile hade en boll i stolpen så var det ganska lugnt bakåt. Keepern Eklund i Arsenals mål gjorde en riktigt bra insats. Den matchen slutade nämligen 0-0 och därför blev det straffläggning direkt. Det blev en enkel affär eftersom vi satte våra fyra första straffar av i tur och ordning, Larsson, Merking, Andersson och Dahlgren. Eklund räddade samtidigt två av västkustarnas straffar och semifinalplatsen var säkrad.

Semifinaler där båda lagen alltså åkte ur. Lag 2 med en knapp 0-1 förlust mot de blivande mästarna MFF Lorensborg. Lag 2 var kanske aldrig nära att vinna matchen men å andra sidan hade de ett klart straffläge i slutminuten som domaren vägrade ge. Bittert var ordet.

Lag 1 ställdes mot MFF Support 1 och borde ha vunnit den matchen med fyra måls marginal. Det blev inte så och även om Larsson satte 1-0 så kvitterade de blå med två minuter kvar av matchen. Straffläggning och Arsenal drog det korta strået efter att Lindsjö och Larsson som ingick i förra årets mästarlag missat sina straffar. Bittert var ordet.

En kanonhelg ändå trots allt. Arsenal Sweden visar att de är att räkna med även ute på planen och vi hade trevligt både runt planerna och ute i byn. En helg värd att bygga vidare på.