Medlemmar: 8825 st.

Almunia tabbade sig när Arsenal vann med 7-1 i Österrike.

Väntad vinst mot SC Columbia

tis 21 jul 2009 kl 18:51

Manuel Almunia bjöd på en äkta målvaktstavla, men Arsenal vann enkelt ändå. 7-1 blev det till sist.

Arsenal spelade på tisdagskvällen sin andra träningsmatch för säsongen, och som väntat var antalet A-lagsspelare betydligt större i den här matchen än i den förra. Laget i den första halvleken såg ut så här:

Almunia
Ebuoe-Djorou-Vermaelen-Silvestre
Wilshere-Ramsey-Denilson-Diaby
Arsjavin-Bendtner

Matchen spelades mot SC Columbia, ett lag som spelar i den österrikiska fjärdedivisionen, så det var alltså inte direkt Barcelona vi mötte. Arsenal dominerade självklart redan från start, men avsluten var ganska illa riktade inledningsvis och ingen hade väl förväntat sig att hemmalaget skulle ta ledningen, men det gjorde de i den 35:e minuten efter att Manuel Almunia, som så långt knappt hade rört bollen fumlade med en bakåtpassning och det blev öppet mål till 1-0.

Svaret lät inte vänta på sig och direkt efter avspark jobbade Diaby till sig bollen i straffområdet och kunde servera Nicklas Bendtner som hade öppet mål från två meter.

2-1 kom tre minuter senare, Aaron Ramsey smällde in bollen i målvaktens högra hörn med ett bra skott från strax utanför straffområdet.

3-1 var matchens vackraste mål. Nicklas Bendtner väggspelade med Ramsey och blev helt frispelad med målvakten som rundades enkelt och sedan var det tomt mål.

Till den andra halvleken gjordes åtta byten. Laget såg då ut så här:

Szczesny
Sagna-Toure-Gallas-Traore
Eboue-Senderos-Denilson-Arsjavin
Song
RvP

Jo, Song låg, tro't eller ej, i något slags offensiv roll mellan anfall och mittfält. Senderos var defensiv mittfältare. Och i den 70:e minuten byttes Arsjavin och Eboue ut och Wilshere och Ramsey byttes in igen.

Det blev en del mål i den andra halvleken också. Det första gjorde RvP på straff, och 1-5 gjordes även det av van Persie som enkelt nickade in 1-5 på ett fint inlägg från Bacary Sagna. 1-6 gjordes strax därefter av Gallas som nickade in bollen från några meters avstånd efter att Senderos först nickat in den mot mitten av straffområdet.

1-7 gjordes av Aaron Ramsey som efter lite hallabaloo i samband med en hörna fick skottläge från tio-tolv meter och ganska enkelt lade in en vänster intill målvaktens högra hörn.

Matchen fick sedan en ganska lustig avslutning. I den 88:e minuten slår plötsligt Bacary Sagna helt oattackerad en bakåtpassning till Woiczek Szczesny som helt oförklarligt tar emot bollen och petar ut den till hörna. Ville Arsenal träna på defensiva hörnor? Nej, det var enklare än så - det var helt enkelt för att finta publiken, visade det sig. Utgången från planen låg precis bakom Arsenals mål och för att spelarna skulle hinna ut innan planen blev invaderad av fans så blåste domaren för full tid trots att det egentligen återstod två minuter att spela och de flesta av Arsenal-spelarna sprang raka vägen ut från planen medan hemmaspelarna såg till att hindra alla de som sprang in på planen från att hinna fram till våra kanonjärer. Några spelare hade dock inte så bråttom utan skrev en och annan autograf innan de gick ut.

Efter matchen intervjuades också Arsene Wenger angående Samir Nasri och han sade att det rör sig om ett brott på skenbenet, men att det är en enkel fraktur och det ska läka på sex veckor. Om det är så betyder det alltså att han inte missar så mycket av säsongen då det är fyra veckor tills den startar.