Medlemmar: 8825 st.

Eduardo gjorde två mål i Österrike.

Eduardo och Bendtner tvåmålsskyttar

mån 27 jul 2009 kl 19:26

Eduardo och Bendtner gjorde två mål var när Szombathelyi Haladas besgrades med 5-0.

Arsenals träningsläger i Österrike fortsatte på måndagskvällen med en match mot det ungerska laget Szombathelyi Haladas. Eller Österrike och Österrike förresten, Arsenal gjorde en kort avstickare ner till Ungern för att möta ungrarna på deras hemmaplan.
Matchen var ganska ensidig, Arsenal var tämligen överlägsna. Wenger matchade detta lag i första halvlek:
Vito Mannone
Sagna-Toure-Djorou-Traore
WIlshere-Song-Denilson-Ramsey
Eduardo-Bendtner

Det måste ha varit en ganska bekväm afton för våra kanonjärer, för motståndet var inte det allra bästa. Arsenal kunde, efter ca tio minuters trevande, börja rulla boll ganska bekymmersfritt. Szombathelyi fick allt svårare att hänga med, och efter ca 17.40 kom 1-0. Det var Nicklas Bendtner som enkelt nickade in ett mycket fint inlägg från Armand Traore som dessförinnan hade gjort en fin rusch längs vänsterkanten.

Sju minuter senare var det dags för 2-0. Nicklas Bendtner fick bollen av Alex Song och slog en yttersida med högerfoten fram till Eduardo som ryckte ifrån sin back och från vänstra sidan av straffområdet drog han ett på ett fint vänsterskott som gick in vid målvaktens vänstra stolpe. Ett mycket fint avslut, oavsett motståndets klass.

Arsenals dominans fortsatte, och Bendtner serverade återigen Eduardo ett läge men denna gång i en lite sämre position så denna gång lyckades målvakten rädda Eduardos skott.

Ungrarna spelade bitvis lite småfult, och Wenger såg allt annat än nöjd ut när Jack Wilshere blev ganska brutalt nedsparkad.

3-0 kom efter 40 minuter, och denna gång på frispark. Ännu en gång var det Eduardo som var målskytt, han placerade helt enkelt in bollen tätt intill målvaktens högra stolpe, tätt över gräset. Ett fint skott, men kanske var inte murens placering den allra bästa - men oavsett vilket så utnyttjade Eduardo situationen på ett bra sätt.

Bendtner ville inte vara sämre än sin anfallskollega. Två minuter senare serverade Jack Wilshere vår danske kanonjär, och från en position mitt framför mål vid straffområdeslinjen placerade Big Nick in bollen helt otagbart intill målvaktens vänstra stolpe.

Till den andra halvleken gjordes en del ändringar. Det såg då ut så här:

Wojciech Szczesny
Sagna-Gallas-Vermaelen-Silvestre
Wilshere-Senderos-Ramsey-Arsjavin
van Persie-Eduardo

Den andra halvleken blev betydligt sämre än den första. Arsenal gick mestadels på halvfart, men det hindrade inte att det ändå fanns en del fint att se. Jack WIlshere hade två fina lägen där han borde ha satt i alla fall ett av dem, men det första läget slutade med en lobb i ribban och det andra med en yttersida som smet just utanför. Det sistnämnda läget fick han efter en snabb kontring där det tog ett par sekunder från eget straffområde till avslut.

I övrigt är det mest intressanta att rapportera att Arsenal först gjorde 5-0 på straff (van Persie i krysset) och att Szombathelyi sedan missade en straff på ett hårresande sätt. Straffskytten (vars namn jag inte uppfattade) sprang fram och gjorde en skottfint, men när Szczesny hade lagt sig så rullade skytten bollen en meter utanför!

Förresten - en till intressant sak finns: Wojciech Szczesny svarade för en strålande dubbelräddning i den 75:e minuten. Först räddade han ett hårt långskott längs marken, och på returen gjorde han en ännu bättre räddning mot en helt sopren ungrare. Strax därefter räddade han en frispark som gick mot hans vänstra kryss, och jag måste säga att han imponerade en aning på mig. Han hade inte mycket att göra, men det han hade gjorde han mycket bra.

Matchen slutade alltså 5-0 till oss, och matchen får ses som en bra genomkörare. Hädanefter blir motståndet tuffare, nästa match spelas på onsdag mot Hannover 96 och sedan väntar Athletico Madrid och Glasgow Rangers i Emrates Cup till helgen innan Valencia tar emot oss på bortaplan - och sedan är det premiär i Premier League! Det börjar närma sig...