Medlemmar: 8825 st.

Cesc gjorde första matchen för säsongen och nätade.

Cesc målskytt i säsongspremiären

ons 29 jul 2009 kl 20:56

Cesc Fabregas spelade sin första match för säsongen och gjorde matchens enda mål mot Hannover 96.

Vi börjar så smått närma oss allvaret, och motståndets  var nu av en ganska annorlunda art än i de tidigare matcherna. Arsenal ställde upp med detta lag i första halvlek:

Mannone
Eboue, Gallas, Vermalen, Traore
Song, Denilson
Fabregas
Bendtner, van Persie, Arsjavin

Möjligen ska det snarare anses vara en 4-2-3-1 än 4-2-1-3 som jag har ställt upp det, men jag väljer att tolka det hela extra offensivt. Offensivt var också precis vad Arsenal spelade från start av matchen, och redan efter åtta minuter görs matchens enda mål. Nicklas Bendtner lyfter fram bollen till Robin van Persie och Cesc Fabregas tar samtidigt en djupledslöpning och van Persie uppfattar detta och slår en perfekt passning till Cesc som enkelt kan runda målvakten och göra 1-0 i tom bur.

Offensiven fortsatte, och den bästa chansen till att öka på till 2-0 fick Arsjavin som helt fri med målvakten kanske borde ha passat till van Persie som inte ens hade en målvkat ivägen utan hade helt öppet mål i stället för att skjuta rakt på målvakten. Även Bendtner var nära 2-0 när han kastade sig fram och försökte styra in ett stenhårt inspel från van Persie men Big Nick nådde inte riktigt fram tillräckligt för att kunna styra in bollen. Möjligen blev han också dragen i tröjan, det var lite svårt att avgöra på den något oskarpa bilden på Arsenal TV Online.

Under hela halvleken spelade Arsenal rörligt och med många platsbyten. Personligen tycker jag att det såg mycket intressant ut, och även bakåt fungerade det bra för Hannover kom inte till en enda riktig målchans. Det bästa de hade var en situation strax innan Arsenals mål där en passning snett inåt-bakåt kunde ha skapat något farligare, men skottet som följde gick högt, högt över.

Tyvärr tvingades Armand Traore kliva av skadad, i nuläget har jag inga uppgifter på vad det var för typ av skada. Han gick dock av planen för egen maskin, så förhoppningsvis är det inget allvarligt. Silvestre klev in på hans plats.

I den andra halvleken gjordes ett par byten, laget såg nu ut så här:

Szczesny
Sagna, Djorou, Vermaelen, Silvestre
Eboue, Ramsey, Arsjavin
RvP

Den andra halvleken blev mycket sämre än den första. Det hände egentligen ingenting på 45 minuter utöver att båda lagen agerade lite smågrinigt. Både van Persie och Sagna var nära att bli utvisade för vår del, men domaren var generös och lät dem stanna. Ett byte gjordes, Eduardo klev in istället för RvP i den 69:e minuten, och han hade kort efter bytet ett läge framför mål där han försökte vända runt sin motståndare för att dra in bollen men det misslyckades främst tack vare ganska omild behandling från hemmaspelaren, dock inte tillräckligt omild för att domaren skulle betrakta det som en straffsparkssituation, och kanske hade han också rätt i det. Notabelt från den andra halvan är också att Silvestre höll på att kosta oss baklängesmål ett par gånger om genom att helt missa att följa med upp och ställa motståndarna offside vilket så när hade gett Hannover frilägen.

De sista 45 minuterna var alltså rätt sega och trista och inte så mycket mer att orda om. Men så här ser försäsongsmatcher ofta ut, och efter det tunga träningslägret i Österrike är det inte så konstigt med en del sega ben. Nu är allt fler spelare igång, och Gaël Clichy kommer förhoppningsvis att göra comeback på lördag i Emirates Cup och spela ett par minuter mot Athletico Madrid.