Medlemmar: 8066 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arsjavin gjorde båda mot Atletico.

Arsjavins omöjliga mål avgjorde

lör 1 aug 2009 kl 18:32

Andrej Arsjavin kom in i andra halvlek och såg ut att bli matchvinnare med sitt 1-0-mål. Det blev han också - men med 2-1-målet.

Arsenal toppar tabellen i Emirates Cup efter första dagens spel. 2-1-segern innebär tre poäng, och tillsammans med de två målen har The Gunners därmed fem poäng. Glasgow Rangers, som slog PSG med 1-0 tidigare i dag, skuggar på fyra poäng, vilket innebär att det blir en indirekt final mellan Arsenal och skottarna på söndagen.

I motsats till rykten under den senaste veckan fanns Tomas Rosicky med i startuppställningen till matchen mot Atletico Madrid, och han startade på mittfältet tillsammans med Denilson, Ramsey och Eboue. Nicklas Bendtner hade vänsterkanten som sin utgångsposition och van Persie, lagkapten för dagen, startade på topp. I backlinjen inledde Gibbs, Djourou, Gallas och Sagna medan Mannone vaktade målet.

Den första halvleken var intetsägande i duggregnet på Emirates. Arsenals tempo var bra i inledningen, men mattades efterhand. Den första heta chansen fick gästerna sedan Aguero nickat i utsidan av stolpen efter en hörna signerad José Antonio Reyes, som fick lyssna till en del burop matchen igenom.

Arsenals vassaste chans i den första halvleken fick Eboue sedan han avancerat in från vänsterkanten och skjutit med högern - mitt på målvakten dessvärre.

I halvtid ersattes Rosicky, Eboue och Traore med Wilshere, Merida och Clichy och engelsmannen var nära att ordna ett ledningsmål omgående. Wilshere kom runt på kanten och serverade Ramsey vars skott gick rakt i händerna på Atleticos Sergio Asenjo.

Även van Persie och Bendtner hade bra lägen i inledningen av andra halvlek, men holländarens läckra klackspark räddades på mållinjen av en försvarare och Bendtner missade mål från en hyfsad vinkel.

Efter en dryg timme gjorde Wenger ytterligare ett trippelbyte då van Persie, Bendtner och Ramsey lämnade plats för Eduardo, Arsjavin och Fabregas, och det var de två sistnämnda som till slut såg till att Arsenalnollan spräcktes. Cesc hittade i 86:e minuten Arsjavin i bortre delen av straffområdet och ryssen sköt bollen behärskat in i mål via målvakten.

Matchen borde ha varit avgjord, men efter slarvigt försvarspel fick Pacheco ett friläge och då Mannone tvekade i utrusningen kunde Atleticospelare placera in bollen bakom honom.

Bara någon minut senare var det gästernas tur att slarva på egen planhalva och Arsjavin snappade upp en hemåtnick. Målvakten hamnade på mellanhand och Arsenalspelaren fick bollen förbi honom, och precis innan den smet över kortlinjen fick Arsjavin en fot på den och placerade in bollen från i det närmaste dödvinkel. Hur han lyckades med det kan bara fysiker svara på.

Arsenal höll undan och tog en välförtjänt seger. Arsjavins inhopp lovar gott inför säsongen men matchens utropstecken var Wilshere. 17-åringens respektlösa spel förvånade nog spanjorerna och han låg bakom mycket av uppryckningen i andra halvlek.

Arsenal-Atletico Madrid 2-1 (0-0)
Mål: 1-0 (86) Arsjavin, 1-1 (88) Pacheco, 2-1 (90) Arsjavin
Domare: Mark Clattenburg
Publik: 54 224

Arsenals laguppställning:
Mannone 5
Sagna 6, Gallas 6, Djourou 6, Gibbs 5 (Clichy 46, 6)
Eboue 6 (Wilshere 46, 7), Denilson 6, Ramsey 7 (Fabregas 66, 6), Rosicky 6 (Merida 46, 6)
Bendtner 5 (Eduardo 66, 6), van Persie 6 (Arsjavin 66, 7)
Ej använda avbytare: Szczesny, Song, Silvestre, Watt