Medlemmar: 4973 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Fabianski var bra mot Valenica.

Fabianski klassräddade - Arsenal föll

sön 9 aug 2009 kl 22:08

Försäsongen är nu avslutad, och det blev en 2–0-förlust mot Valencia som rundade av det hela.

Matchen som spelades i ett regnigt Valencia inleddes med tryck från hemmalaget. Redan efter några minuter fick Hernandez en möjlighet, men resultatet blev ett skott utanför. I femte minuten var det van Persies tur att prova sin lycka men detta med samma resultat.

Här är startelvan för första halvlek:
Almunia - Eboué, Gallas, Djourou, Clichy - Song, Diaby, Fabregas - Bendtner, van Persie, Arshavin

Valencia tog tag mer och mer och fick en fin möjlighet att ta ledningen i matchen. Hemmalaget slog en kort hörna, och hela Arsenalförsvaret stod och sov. Mata fick chansen men Almunia räddade oss än en gång från ett baklängesmål.

Framåt slutet av halvleken ryckte dock The Gunners upp sig men halvleken slutade 0-0.

Efter ett antal byten i halvlek var det bara Djourou, Song och Fabregas som var kvar från första halvlek. Och nu började man känna igen Arsenal, mer rörlighet och snabbare passningstempo. Men efter en kvart in i andra halvlek började försvaret darra, och Valencia tog över mer och mer. David Villa klackade fram till Joaquin som tog sin chans, men Fabianski tippade över bollen till hörna, denna utan resultat.

Här är elvan i andra halvlek:
Fabianski - Sagna, Djourou, Silvestre, Traoré - Song, Ramsey, Fabregas - Walcott Eduardo Wilshere

Men när Jack Wilshere tappat bollen på mittplan till David Villa spelade spanjoren in bollen fint till en fristående Michael. Silvestre tog närkampen och efter ett väldigt dåligt teaternummer blåste domaren konstig nog straff för hemmalaget. Villa mot Fabianski, och Polacken gick vinnande ur duellen. Straffen var relativt hårt slagen, men i perfekt höjd för att Fabianski skulle kunna tippa ut den.

Men med kvarten kvar att spela kom det första målet. Valencia var det bättre laget under den perioden och efter en frispark som studsade tillbaka från Arsenalförsvaret kunde Michael distinkt skjuta in bollen bakom en chanslös Fabianski. Polacken som i ett senare skede gjorde illa låret som det såg ut kunde inte göra så mycket när Joaquin kom framstormande och lade in bollen mellan benen på Fabianski. The Gunners var aldrig nära en kvittering, utan matchen slutade 2-0.

Vi får hoppas att laget rycker upp sig några snäpp och får igång spelet på riktigt på lördag mot Everton. Annars kan det bli tungt.

Byten: Fabregas - Merida (72) Song - Gibbs (72)