Medlemmar: 3787 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Mot gruppspelet - det är vad som gäller för Fabregas och Arsenal.

Första tävlingsmatchen mot Celtic

tis 18 aug 2009 kl 16:11

Ikväll början resan mot Bernabeu. Första hindret på vägen mot en framgång i Champions League är den skotska ligatvåan.

Arsenal har aldrig tidigare mött Celtic i en tävlingsmatch, och det är ett lag som vet hur man handskas med engelskt motstånd. I alla fall hemma på Celtic Park, där man bara har förlorat en match mot ett lag från det södra grannlandet. Men Arsenal brukar som bekant göra sådant som engelska lag aldrig gör: Minns Bernabeu 2006 och San Siro 2008.

Abou Diaby är tillbaka i Arsenals trupp, men det finns frågetecken för Cesc Fabregas, Denilson och Bacary Sagna. Diaby är en given ersättare för Denilson och Emmanuel Eboue ersätter Sagna om de inte kan spela. Jag tippar att Cesc trots allt spelar - Wenger har bara lagt ut rökridåer här.

Däremot saknas fortfarande långtidskadade Nasri tillsammans med evighetsskadade Rosicky. Walcotts ryggskada har förvärrats under de senaste dagarna och det är inte ens säkert att han kan spela mot Portsmouth på lördag. Även Fabianski och Djourou är skadade och har inte rest med till Glasgow.

Det här är fjärde året i rad som Arsenal kvalar för en plats i Champions League, och förhoppningvis blir årets kval lika framgångsrikt som de tidigare. Det viktigaste idag är dock att Arsenal tar med sig ett bra resultat till returen på Emirates nästa onsdag.

Trolig startelva:

Almunia
Sagna/Eboue, Gallas, Vermaelen, Clichy
Denilson/Diaby, Cesc, Song
Bendtner, van Persie, Arsjavin