Medlemmar: 3764 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Stabilt Arsenal vann i Glasgow.

A walk in the park

tis 18 aug 2009 kl 21:44

Parkhead skulle skrämma oss. Skrämmande enkelt blev det...nästan.

Matchen som skulle ge oss en fingervisning om huruvida Champions League fotboll var på tapeten eller ej denna säsongen, började i ett ursinnigt tempo från skottarnas sida. Det var klart att de hoppades ta oss på sängen och sätta ett tidigt mål. Problemet för dem var att taktiken inte fungerade över huvud taget. Ju snabbare Celtic försökte spela, ju lättare blev det för Arsenal eftersom deras bollkontroll inte kunde matcha de våras.

Oavsett det så hade Celtic ett hyfsat tryck i bollinnehav och det såg långa stunder ut som om domaren tänkte vägra att blåsa någon gång under hela matchen. Tacklingarna på de för kvällen mörkblåa Arsenalkillarna var ganska grova, men domaren vägrade ta fram pipan.

Jag tror jag tittade på klockan och den visade strax över 7 minuter då Arsenal påtagligt fick tag i spelet och i resten av första halvlek hade Arsenal mest boll och de farligaste chanserna. Celtic hade ett par hyfsade lägen, men Almunia hade en relativt lugn kväll. De chanser Celtic skapade var inlägg som ingen mötte och mycket av de berodde på lite nonchalant spel från Arsenal.

Arshavin hade en boll inne som mycket riktigt blåstes av för offside och skottarna trodde att de skulle ha en straff när bollen efter ett inlägg touchade Bendtners arm. Armen var dock fint intill kroppen och domaren lämnade hela incidenten utan åtgärd. Vi inväntade halvlek när Arsenal vann en frispark i bra van Persie-läge. Det är dock Fabregas som stiger fram och han slår in bollen i straffområdet och bollen når fram till Gallas som tagit en löpning framåt som besegrar Celtics eventuella offsidefälla. Bollen ser ut att träffa Gallas på ryggen och går in. Ett äkta Chelseamål vilket naturligtvis var en väl inövad variant ...

Med en ledning i halvtid kunde Arsenal avvakta Celtics taktik och satsa på kontringar, en taktik som ett par gånger såg ut att kunna straffa sig. Celtic satsade ännu hårdare på att spela fysiskt och försöka få Arsenalspelarna ur balans. Coolast var nog ändå Fabregas som efter en tackling av whoever i Celtic fick utstå all världens smädesord utan att reagera. Fabregas såg inte ut att ta notis om den irriterade skotten. Arsenal har mognat avsevärt i det avseendet.

Andra halvlek är på intet sätt särskilt välspelad från något av hållen. Inte grisfotboll men passningarna sitter inte hela tiden på läppen och Arsenalförsvaret går oroväckande bort sig ett par gånger.

2-0 målet blev därför så otroligt förlösande och knäckte skottarna totalt. Diaby som blev inbytt i 70:e minuten slog en passning ut till Clichy i den 71:e minuten. Clichy slår ettt inlägg som Caldwell styr in i eget mål. Vi har tur med oss idag, först en tursam skarvning och sedan ett självmål. Celticspelarna gråter nog en skvätt ikväll. 

Matchen spelades av utan några större incidenter och även om Celtic hade ett par bud på reducering så var nästan ingen av chanserna värda att oroas över. Arsenal tar en säker seger sett över hela matchen och även om målen var tursamma så var segern fullständigt rättvis. Ett mycket bra utgångsläge inför returen på Emirates om en dryg vecka. 

Celtic - Arsenal 0-2
(Gallas 43, Caldwell o.g. 71)

Almunia (7), Sagna (8), Gallas (7), Vermaelen (7), Clichy (8), Fabregas (7), Denilson (7), Song (7), Bendtner (6), Van Persie (6), Arshavin (6) (Diaby (6))

Ej använda avbytare: Mannone, Silvestre, Eboue, Gibbs, Ramsey, Eduardo

Domare: Busacca