Medlemmar: 8914 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Abou smällde in två baljor mot Pompey när Arsenal vann med 4-1.

Diabys dubbel sänkte Pompey

lör 22 aug 2009 kl 18:54

Förväntningarna inför den här matchen var höga, och man kan gott säga att killarna i röd-vitt levde upp till dessa förväntningar.

Förutsättningarna inför dagens match kunde knappt bli bättre. Solen sken över norra London och 57 000 Arsenal-fans sjöng högt då spelarna äntrade planen. Truppen som Arsene Wenger ställde upp med för dagen hade genomgått tre ändringar från Everton-matchen. På mittfältet tog Diaby plats istället för Song, och i backlinjen byttes Clichy och Sagna mot Gibbs och Eboue.

Det hände inte mycket noterbart i matchens första kvart, men i den 17:e minuten kom 1-0 målet. Fabregas slog bollen ut på vänsterkanten till Edoardo som tog ner den snyggt och drog sin försvarare enkelt. Kroat-brassen fortsatte in mot straffområdet, slog bollen snett inåt bakåt till en fristående Diaby som dunkade upp bollen i krysset.

Det dröjde inte länge förrän 2-0 signerat samma man stod klart. I den 20:e minuten slog Fabregas en boll ner längs högerkanten för en framstormande Eboue. Ivorianen tog ner bollen och spelade in den i boxen där Diaby stod fri, och från straffpunkten lade han in bollen lågt i en chanslös David James högra hörn.

Efter det andra målet kändes det som att segern var säkrad, och det var bara en fråga om hur många mål som skulle skilja lagen emellan. Diaby som såg väldigt sugen ut på att fullfölja sitt hat-trick. Men då slog Portsmouth till. Efter en Portsmouth-hörna går bollen ut till Nadir Belhadj som slår in den i straffområdet. Youanes Kaboul hoppar högst och snabbast, Almunia når inte bollen utan blir nedtryckt av Pompeystrikern. Arsenalspelarna protesterade men domare Steve Bennett faller inte för det utan målet godkänns. Halvleken som till största del handlat om Arsenal slutar 2-1.

I andra halvlek byts lagkapten Fabregas ut och Ramsey tar hans plats på mittfältet. Spanioren verkade ha problem med ett lår, vi får hoppas han blir spelklar snabbt eftersom vi har två tuffa matcher i Manchester framför oss.

Portsmouths yttermittfältare John Utaka får en boll att löpa på, Gallas ser ut att ligga efter men lyckas ändå hindra honom från ett avslut. Pompeybänken är rasande och menar på att Gallas rivit ner Utaka på ett oschysst sätt. Men Bennett blåser inte, och bara minuter senare utökar fransmannen till 3-1. Arshjavin slår en frispark som Denilson nickskarvar ner till Vermaelen. Nyförvärvet från Belgien försöker avsluta men bollen går rakt på Gallas fot. Bollen studsar upp i Fransmannens ansikte och nickas in bakom David James. Gallas kan stoltsera med att vara den enda i The Gunners som gjort mål i samtliga tre matcher.

I den 68:e minuten var det dags igen, Robin Van Persie slår en fin passning genom gästernas försvar. Aaron Ramsey tar emot bollen och lägger snyggt och enkelt in den i mål.

Med 20 minuter kvar att spela gör Wenger ett dubbelbyte, Eduardo ut Bendtner, Arshjavin ut Merida in. Trots att laget förstärkts med lite friska och pigga ben lyckas inte Arsenal göra fler mål. Men det kändes som att om de verkligen ville skulle det nog kunna göras ett eller två till. I slutskedet av matchen tacklar Diaby Kranjcar och frispark blåst. Diaby måste ha sagt något till domaren efter detta som ledde till det gula kortet, för tacklingen i sig var inte värd det. Matchen slutar 4-1 och nu är det bara att ladda batterierna och ladda upp inför Manchester matcherna.

Matchfakta:

Mål: 1-0 Diaby (17) 2-0 Diaby (21) 2-1 Kaboul (37) 3-1 Gallas (50) 4-1 Ramsey (68)

Varningar: Abou Diaby, gult (92)

Startelva:

Almunia
Eboue, Gallas, Vermaelen, Gibbs
Fabregas(45), Diaby, Denilson, Arsjavin(70)
Eduardo(70), Van Persie

Avbytare: Mannone, Sagna, Clichy, Ramsey (45), Song, Merida (70), Bendtner (70)

Domare: Steve Bennett

Publiksiffra: 60 049

 

TEODOR ROTHMAN