Medlemmar: 8917 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Eduardo räknar med spel mot Pompey.

Arsenal går för andra raka segern

lör 22 aug 2009 kl 16:53

Imorgon smäller det, första ligamatchen på Emiraten för säsongen, och det kan ju bara sluta på ett sätt. Eller?

Efter att ha inlett säsongen på bästa möjliga sätt, två segrar på två matcher, och 8-1 i målskillnad ska inte det här kunna gå fel. Men det har hänt förru. Förra säsongen tappade vi viktiga poäng mot lag som vi inte ska ha några större problem att slå. Och imorgon ska vi bevisa att den trenden inte kommer att hålla i sig.

Pompey som har tappat både Glen Johnson och Peter Crouch ser inte lika starka ut som förra året. I premiären gick det inte som väntat för Paul Harts mannar, förslust borta mot Birmingham. 

Vad det gäller Arsenal så är Walcott, Djourou, Rosicky, Nasri och Fabianski fortfarande borta från spel på grund av skada. Eduardo ser däremot ut att vara helt fri från sin skada. Wenger ställer troligen upp med samma lag som matchen mot Everton.

Pompey har en del skadebekymmer, Steve Finnan,  Hermann Hreidarsson och Papa Bouba Diop är alla borta från spel i sex veckor. Nyförvärvet Anti Niemi väntar på operation för en skadad armbåge.

Det är väldigt lite som pekar på att Pompey skulle kunna komma ifrån Emiraten med poäng. På de senaste 19 matcherna har Arsenal vunnit elva och åtta har blivit oavgjorda. Inte sedan 1958 har de vunnit mot oss, och på de senaste åtta matcherna har de bara lyckats göra mål i en utav dessa.

För övrigt så delar Arsenal ut 57 000 halsdukar till de lyckliga som får åka till Emiraten och se matchen. Vi får hoppas att det kan höja stämningen och pusha laget till en seger.