Medlemmar: 3787 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arsenal får klara sig utan Fabregas i returen mot Celtic.

Dags att stänga matchen

ons 26 aug 2009 kl 06:52

I kväll är det dags för returmötet mot Celtic hemma på Emirates. Arsenal har som bekant 2-0 med sig i bagaget från Glasgow.  

Naturligtvis är Arsenal storfavoriter att vinna även returmatchen men ärligt talat spelar det ingen roll hur matchen slutar. Det enda som betyder något är att Arsenal går vidare totalt sett. Alla läsare på denna sida är garanterat så fotbollskunniga att ni vet hur hemma/borta systemet fungerar så därför behöver jag inte gå in på vilka resultat Arsenal går vidare på.

Det är dock inte mycket som talar för Celtic. De är historiskt sett inte speciellt starka i sitt bortaspel ute i europa. Truppen de befogar över är på pappret inte heller direkt skrämmande. Lägger man där till att de möter ett Arsenal som glänser av självförtroende och har börjat ligaspelet med två segrar och 10-2 i målskillnad. Ja, då går det inte säga annat än att Arsenal är storfavoriter.

Wenger går ut tufft i tidningarna och säger att kvällens match är viktigare än lördagens drabbning på Old Trafford och givetvis har han rätt i sin sak med tanke på att en ligaförlust alltid går att ta igen under säsongen. Däremot tror jag det blir svårt för Le Boss att få Unitedmatchen helt ur tankarna på spelarna ikväll. Det finns en risk att vissa spelare håller igen lite i närkamper för att inte riskera en skada osv.

Arsenal får i kväll klara sig utan kaptenen Fabregas. Dagens rapport säger att han kan vara spelklar på lördag men det lär bli ett beslut om spel på matchdagen. I övrigt är varken Rosicky, Walcott eller Nasri redo för spel ännu.

Wenger säger även att han inte kommer att vila vissa spelare inför lördagen men det uttalandet tror jag man kan ta med en nypa salt. Vad han än säger så är ju även han realist och förstår att kvällens match bör spelas hem relativt enkelt även utan vissa spelare. 20.45 får vi se hur elvan blir men jag gissar att laget ser ut som följer:

Almunia, Sagna, Gallas, Vermaelan, Clichy, Song, Denilson, Diaby, Arshavin, van Persie, Eduardo