Medlemmar: 3787 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arsenal kunde jubla sig vidare till Champions Leagues gruppspel.

Det blir Champions League i år igen!

tor 27 aug 2009 kl 07:19

Som väntat hade Arsenal inga större problem att slå ut Celtic ur kvalet till Champions League. Hemmamatchen slutade 3-1.

Med ett 2-0-överläge med sig från Glasgow kunde Arsenal börja matchen avslappnat. Från min TV-soffa tycker jag att det kändes ganska tidigt att spelarna inte skulle göra mer än vad som krävdes denna kväll. Det sprudlande anfallsspel som vi fått se de senaste veckorna lyste med sin frånvaro. Det var inte alls lika bra rörelse som vanligt m.m. Lyckligtvis kunde inte Celtic utnyttja detta och de få gånger gästerna var på väg att skapa något var ändå backlinjen och Almunia tillräckligt på tårna för att avvärja detta.

1-0 målet blev och kommer att vara omtalat. Eduardo är på väg igenom i straffområdet och faller över vad som ser ut att vara gästernas målvakts händer. Reprisen avslöjar dock ganska tydligt att det är aldrig är någon kontakt och det går inte att låta bli och förstå målvaktens och publikens ilska mot brassekroaten. Kall som han är tar Eduardo straffen själv, lurar målvakten och rullar retfullt enkelt in 1-0. Personligen är jag fullt medveten om att filmningar ingår i spelet men jag har ändå lite svårt att hoppa upp ur soffan och skrika av glädje efter ett sådant straffmål. Samtidigt så lovar jag att jag gör precis det om samma sak händer i 90:e min på Old Trafford.

Andra halvlek är lik den första. Arsenal blixtrar till ibland med fina kombinationer och Celtic känns inte direkt farliga. 2-0 görs efter ett riktigt snyggt anfall där Bendtner klackar fram Diaby som spelar in centralt till Eboue som i sin tur skottfintar sig fram och snygg placerar in bollen. Just i den sekvensen kunde man känna igen laget man sett de senaste matcherna. I den 71:a min byts Arsjavin in och han behöver bara några minuter på plan innan han helt dödar matchen med sitt 3-0 mål. Detta mål tror jag kan vara viktigt av flera anledningar. Inte minst självförtroendemässigt inför lördagen då Arsjavin inte lär börja på bänken. Det vore i så fall ett stort misstag a la FA-cupsemi...

Att Celtic sedan fick göra ett tröstmål betydde inte så mycket, kul för bortafansen att få jubla en gång i alla fall...

Individuell kritik är svår att ge efter en sådan här match. Känslan var som sagt att de flesta inte gjorde mer än vad som krävdes av situationen. Jag tycker ändå att det centrala låset med Gallas, Vermaelen, Song och Denilson känns stabila. Jag är inte orolig för den delen inför lördag. Mest besviken var jag Bendtner som jag tycker faller in i gamla synder stundtals där han har dåliga mottagningar, drar ner tempot, slår bort enkla passningar m.m. Men samtidigt kanske det är som de sa i Viasat-studion. Ögat luras av att alla andra i röda tröjor är så extremt bra på just detta.

Nu laddar vi om inför lördagens tungviktsdrabbning.

 

Arsenal-Celtic 3-1 (1-0)
Mål:
1-0 (28) Eduardo, 2-0 (53) Eboue 3-0 (74) Arsjavin, 3-1 (90) Donati

Domare: M Gonzalez (Spanien)
Arsenals laguppställning och betyg:
Almunia 7

Sagna 7, Vermaelen 7, Gallas 8, Clichy 7

Song 8 Diaby 7 (Ramsey 61) 6, Denilson 7

Bendtner 6, Eboue 7 (Arsjavin 71), Eduardo 7 (Wilshere71)

Övr avbytare: Manonne, van Persie, Silvestre, Traore