Medlemmar: 8819 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Kan vi fortsätta det fina spelet?

fre 28 aug 2009 kl 08:37

Alex Song har varit en gigant så här långt. Hur står han sig mot Man U på Old Trafford?

Fyra matcher spelade så här långt, och fyra segrar. Säsongens första absoluta måste-matcher i form av CL-kvalet mot Celtic klarades av galant, och nu väntar säsongens första möte med Manchester United - ett United som började trögt med en 1-0-vinst mot Birmingham och sedan en 1-0-förlust mot Burnley för att sedan få proppen ur mot Wigan då det blev hela 5-0. Frågan är om målfesten mot Wigan var en engångsföreteelse eller om det var starten på en formtopp? Det återstår förstås att se, men vi får förstås hoppas att så inte är fallet.

Hemmalaget saknar forfarande Rio Ferdinand, men är i övrigt i stort sett helt skadefria (vad gäller betydelsefulla spelare i alla fall) så utöver just Ferdinand kan de mönstra sitt bästa lag. Det lär betyda Rooney och Berbatov på topp.

För vår del så råder osäkerhet kring Fabregas medverkan, men att döma av vad Wenger har sagt under veckan så tror jag att han kommer till spel. Wenger har även sagt att Tomas Rosicky kan vara aktuell för spel, men det blir i så fall knappast från start utan i så fall som inhoppare. Om Fabregas inte kan spela så blir det antagligen Abou Diaby som kliver in på mittfältet precis som mot Celtic i onsdags. Räkna också med att Eduardo och Eboue får lämna plats för Arsjavin och van Persie, det skulle i så fall ge följande lag:

Almunia
Sagna-Gallas-Vermaelen-Clichy
Song-Diaby-Denilson
Bendtner-van Persie-Arsjavin

Det är som jag ser det ett lag som har alla möjligheter i världen att spöa Manchester United även på Old Trafford vilket förstås skulle sitta som en smäck. Jag tror dock samtidigt att vi inte ska överdriva betydelsen av den här matchen, på senare år har det trots allt visat sig att resultaten mot de övriga topplagen inte har haft någon större betydelse för ligatiteln utan det har avgjorts mot de övriga lagen. Förra säsongen tog tex ManU bara fem poäng av arton möjliga mot övriga topp-fyra men de vann titeln i alla fall tack vare att de var klart bäst på att avgöra mot lag som backade hem och stängde till.

Hur går det här då? Svårt att säga förstås, men jag tror att det kan bli en riktigt bra match och jag har goda förhoppningar om att vi ska kunna vinna. Om Song och Denilson klarar av att dominera mitten på samma sätt som i de hittills spelade matcherna och att anfallarna vågar kliva upp och sätta press på Uniteds backlinje så är jag ganska övertygad om att vi vinner.