Medlemmar: 6030 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

WBA väntar i Ligacupen.

West Brom hemma i Carling Cup

ons 2 sep 2009 kl 13:36

I skuggan av förberedelserna inför Man U matchen så lottades Carling Cup.

Carling Cup lottades förra veckan och vi kommer att inleda mot West Brom hemma på Emirates den 22:a september. CC är lite utav juniorernas chans att visa upp sig och få känna på a-lagsspel som en del i deras utbildning att ta sig in i a-truppen. En del i utbildningen som Wenger anser är väldigt viktig och han påpekar att spelare som Fabregas, Bendtner, Denilson, Song och Clichy som nu är ordinarie i a-truppen och startelvan har gått den vägen.

Förra säsongen fick vi se några riktigt imponerande insatser av våra ungdomar i 6-0 matchen mot Sheffield Utd och 3-0 matchen mot Wigan inann vi åkte ut efter en förlust med 2-0 mot Burnley. Spelare som var framträdande förra året var Jack Wilshere, Carlos Vela och Jay Simpson.

I år kommer vi nog att få se ett starkt lag i CC då unga a-lagsspelare som Ramsey, Wilshere, Merida och Vela kommer att matchas. Det är även en chans för spelare som Walcott, Djorou, Silvestre, Senderos, Traore och Rosicky som antingen inte får mycket speltid eller som kommit tillbaka från skador att få lite matcher.

Av de yngre gardet så skulle jag rekomendera er att ni håller ögonen på Francis Coquelin, Gilles Sunu och Kyle Bartley. De två förstnämnda finns beskrivna i matchrapporten från reservernas senaste match. Kyle Bartley är en reslig mittback som coacherna för ungdomsleden och reserverna tror mycket på. Med sina 191 centimeter så är han bra på huvudet och han har även bra spelsinne och en förmåga att slå precisa diagonala långbollar ut på yttermittfältare eller forwards.