Medlemmar: 8782 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Dag för Arsenal v Man City.

Sparky´s same old

fre 11 sep 2009 kl 21:46

Mark Hughes lag är kända för att vara hårda. Gula kort har man på frukostmackan. Det blir likadant i City.

Oavsett vilka spelare Mark Hughes har ställt upp med mot Arsenal genom åren, så har huvudtaktiken varit att stenhårt gå in i varenda tackling och ge oss noll utrymme. Detta oavsett om han hade lirare som Derbyshire och Gamst Pedersen på banan, killar som uppenbarligen har en hel del boll i sig. Det bär vid handen att oavsett vilka lirare han ställer upp med imorgon så misstänker jag att han kommer att försöka spela fysiskt mot oss återigen. Touré och Adebayor vet givetvis vilka svagheter vi har och kan ge Hughes ännu lite mer information än tidigare.

Dock tror jag att Arsene Wengers nya taktik för året kan sätta lite myror i huvudet på Sparky. Vem ska de koncentrera sig på? I och för sig blir det lite lättare när Arshavin nu självklart skadades under landslagsuppehållet. Dock återstår möjligheten att vi kan spela med Rosicky och walcott som understöd till van Persie och då får Touré och Ko det tufft i försvaret.

Än så länge ser Man City ganska lovande ut med sina nio poäng efter tre matcher, men spelet har väl sett sisådär ut och motgångarna har ännu inte visat sig. Med både Tevez och Robinho skadade så är inte konkurrensen så hård som den borde vara och gnällandet har inte hunnit sprida sig. Men det kommer. Arsenal kan mycket väl börja spräcka fasaden imorgon.

Arsjavin är borta som sagt, men i övrigt kan vi förvänta oss samma lag som tidigare. Van Persie på topp tillsammans med Diaby och Bendtner. I övrigt inga större förändringar. Grädde på moset hade ju varit om vi kunde få se Rosicky. Ramsey tycker jag också ska få fler minuter efter sina fina inhopp, men en startplats är väl inte att vänta mot City.

Det här blir tuffare än någonsin. Största skälet är att Richard Dunne har försvunnit. Men fortfarande kan vi nog vara säkra på att försvaret inte är världsklass. De har inte varit utsatta för några större prov ännu och vi vet att Touré behöver en ledare vid sidan av sig. Har han det nu?

Adebayor orkar jag knappt gå in på. Killen har ju fullständigt tappat koncepterna. Han är sååååå lycklig i sin nya klubb som han menar spelar i världsklassegmentet. Framförallt tror jag att han tycker det är skönt att slippa spela CL-fotboll. Det tycktes ju vara ett störande moment.

Skit i City, kör över dem och visa att snyggast är bäst och att engelska babyblå inte är mycket bättre än svenska babyblå ...