Medlemmar: 8839 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Hårda ord från van Perise mot Adebayor.

van Persie: det var en avsiktlig spark

lör 12 sep 2009 kl 19:36

Robin van Persie säger i ett officiellt uttalande att sparken som han fick av Adebayor var avsiktlig.

Hela världen kunde se det (ja, utom domaren Mark Clattenburg, förstås) och nu säger Robin van Persie det också: sparken mot huvudet på Robin var avsiktlig. Han säger det till Arsenal.com, och detta är Robins ord i översättning:

"Jag är mycket besviken över min före detta lagkamrat Emmanuel Adebayors idiotiska och illasinnade spark mot mig under dagens match. Vi är båda professionella spelare och jag vet att det är en fysisk sport och jag har också gjort hårda och feltajmade tacklingar men aldrig med avsikt att skada en motståndare. Han var ute efter att skada mig i dag.
Jag förstod att han var ute efter något eftersom han vred runt kroppen för att det skulle uppstå kontakt. Han rörde sig bakåt när hans momentum skulle ha tagit honom framåt. Jag finner detta djupt respektlöst, han visade total brist på klass idag, mot mig och mot fansen. Jag är glad att det inte blev en allvarligare skada. Sparken tog bara några centimeter från mitt öga. Jag har inte fått någon ursäkt från honom, och han sade ingenting efteråt. Han hade sin egen agenda i dag och det är dåligt för fotbollen, för den sport vi alla älskar. Jag vill göra klart att det här har inget att göra med resultatet i dagens match. Vi gömmer oss inte för besvikelsen men jag måste få uttala mig om hans uppträdande."