Medlemmar: 7596 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Mer sånt här i Belgien!

Skadedrabbat Arsenal till Liege

ons 16 sep 2009 kl 18:32

Nu drar det igång, Arsenal ställs mot de belgiska mästarna Standard de Liege i Champions League gruppspelets första omgång.

Det är ett skadedrabbat Arsenal som reser de cirka 300 kilometerna till Liege inför onsdagens match. Tre nya namn har lagts till på den redan fem man långa skadelistan. Manuel Almunia lider av en bröstinfektion och blir borta från spel, detta öppnar dörrarna för antingen Vito Mannone eller Wojciech Szczesny, Robin Van Persie ådrog sig en smärre knäskada under lördagens match, men den ser inte så allvarlig ut, utan holländaren är nog tillbaka till helgen. Även Denilson missar resan på grund utav ryggproblem, men det är bara "en fråga om dagar" innan brasilianaren kommer tillbaka enligt Wenger. Detta kan ge rum för den engelska supertalangen Sanchez Watt som kan komma att debutera med A-laget.

Men det är inte bara Arsenal som är skadedrabbat, utan även Liege har ett antal man borta. Lagkaptenen Steven Defour bröt sin högerfot under helgens 3-0 seger i ligan. Även mittfältaren Wilfried Dalmat och forwarden Igor de Camarago missar matchen på grund av skador.

Efter att ha förlorat de två senaste ligamatcherna borde det vara ett revanschsuget Arsenal som åker till Belgien, och med några unga spelare som gärna vill visa vad de går för och ta ett steg närmre A-laget borde det bli bra fart. Wenger kommer nog fortsätta med sin 4-3-2-1-uppställning med Vito Mannone i kassen, eftersom han är den mer rutinerade av de två målvakterna som åker med. Backlinjen lämnas nog oförändrad från City matchen. Alltså Gallas och Vermaelen i mittlåset, och Clichy och Sagna tar kanterna. På mittfältet ser vi nog Fabregas, Song, Rosicky och Diaby. Om nu Wenger vågar spela Rosicky, med tanke på alla de skador som tjecken har bakom sig. Eduardo har ju som bekant blivit av med den två matchers avstängning som han blev dömd till efter straffincidenten i Celticmatchen Så han kommer nog att ligga på topp med en Bendtner som håller samma position som han har gjort hittills, nämligen till höger.

Arsenal Sweden är såklart några utsända på plats i Liege för att bevittna matchen och ta en sväng på Stella Artois-bryggeriet.
Detta ska ju vara tre säkra poäng, och med Szczesny, som betyder tursam på gammelpolska borde detta inte kunna gå fel.

Arsenals Trupp:

Mannone, Szczesny, Sagna, Clichy, Gallas, Vermaelen, Silvestre, Gibbs, Eboue, Song, Fabregas, Diaby, Ramsey, Rosicky, Wilshere, Bendtner, Eduardo, Watt