Medlemmar: 8779 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Här gör Eduardo Arsenals segermål i Liege.

Eduardos knä räddade tre poäng

ons 16 sep 2009 kl 22:58

Vändningen kom till slut, och med det tre poäng. Men det satt väldigt långt inne.

Det här var matchen som skulle betyda tre enkla poäng, istället blev det en mardröm fast med ett lyckligt slut. Liege fick bästa möjliga start på matchen, och efter bara fem minuters spel stod det 2-0 på måltavlan. Det första målet kom efter slarv i försvaret av Eduardo. Kroat-brassen försöker få med sig bollen via klacken, men istället styr han den till Lieges Mangala som placerar bollen i Mannones vänstra hörn. Det andra kom bara två minuter efter via en feldömd(?) straff. Lieges Jovanovic driver in bollen mot straffområdet, och Gallas går ut och ganska klumpigt fäller belgaren. På repriserna såg det mer ut som att Jovanovic befann sig utanför straffområdet. Men domare Gonzalez pekar på straffpunkten. Jovanovic slår straffen själv, Mannone chansar åt fel håll och Liege utökar till 2-0.

På stopptid i första halvleken lyckas dock Arsenal reducera, via Bendtner. Det var Diaby som vackert serverade dansken, som lade in bollen mellan benen på Sinan Bolat i Liege målet.

Andra halvlek började på samma chockartade sätt som den första. Efter ännu mer slarvi backlinjen får Liege en bra chans att utöka sin ledning, men skottet täcks över av Song och Clichy. Direkt efter får Bendtner chansen att kvittera. Rosicky slår en fin boll som dansken plockar ner underbart. Men skottet täcks utanför.

Arsenal dominerade större delen av andra halvlek, men lyckades inte producera mycket mot ett försvarande Liege. Utan det skulle krävas en misstänkt offisde och en hands för att lirka in kvitteringen. I den 78:e minuten får Arsenal en frispark som Fabregas tar hand om. Spanjoren lägger in den i boxen och bollen studsar fram till Song som får den på handen. Domaren ser inte detta utan Song spelar in bollen till Vermaelen som enkelt kan göra sitt andra mål i Arsenal tröjan.
Men det skulle vara Eduardo som till slut fick det sista målet. Fabregas slår in en hörna till Eduardo som styr in bollen med knät. Resultatet står sig och domare Gonzales blåser av matchen.

Detta var den sämsta prestationen på säsongen. Det kändes som att det var fler felpass i den här matchen än det var på hela förra säsongen. Diaby och Clichy framförallt tappade bollen alldeles för många gånger på onödiga sätt. Kanske är det dags att testa vad Gibbs går för? 
Passningsspelet såg stundtals ut att höra hemma i division tre, och inte i Champions League, nej vi behöver höja våran lägsta nivå några steg. Skönt ändå att killarna i vitt för kvällen kunde få med sig tre poäng.

Standard Liege v Arsenal 2-3
Mål Arsenal: Bendtner, Vermaelen, Eduardo

Arsenal: Vito Mannone, Gael Clichy, William Gallas, Thomas Vermaelen, Emmanuel Eboue (79), Cesc Fabregas, Abou Diaby, Alex Song, Tomas Rosicky (70), Eduardo (83),
Ersättare: Nicklas Bendtner, Bacary Sagna (79), Aaron Ramsey (70), Jack Wilshere (83)

Domare: Eduardo Iturralde Gonzales (Spanien)

Publik: 33 000