Medlemmar: 8804 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Blir det ett nytt Velahattrick nu?

Dags för kidsen igen

tis 22 sep 2009 kl 08:45

Det är dags för årets första Carling Cup-match. Vilka spelare kliver fram den här gången?

Carling Cup är för många lag bara något man vill åka ur så fort som möjligt för att kunna fokusera på ligan. Andra lag satsar järnet då det är deras enda chans att vinna något - och så finns det de som ser det som en chans att ge yngre spelare värdefull erfarenhet av seniorfotboll. Det sistnämnda var Arsene Wenger en av de första att inse, och han deklarerade i stort sett från sin första dag som manager att Ligacupen (som den hette då) var en turnering där de yngre skulle spela och han krävde att klubben dessutom skulle sänka entrépriserna till ett minimum för att få dit så många åskådare som möjligt.

De senaste säsongerna har också Arsenal gjort stor succé i cupen. Vi har förvisso inte vunnit den, men det är av underordnad betydelse. Flera av dagens A-lagsspelare har fått sina första A-lagserfarenheter i Carling Cup, och framför allt har våra ynglingar många gånger bjudit på en helt fantastisk fotboll. Förra säsongens första match bjöd till exempel på en total utskåpning av Sheffield United, där Carlos Vela svarade för ett hattrick. Vi slog även Wigan med 3-0, innan vi åkte ut mot Burnley i en match som vi borde ha gjort sex-sju mål i men missade allt.

I kvällens match finns Carlos Vela med från start, har Wenger lovat. Det blir Velas första match för säsongen efter att ha skadat sig under landslagsspel med Mexico. Även Senderos spelar och ger tillsammans med Silvestre lite rutin i backlinjen. Även Jack Wilshere ska spela, liksom Aaron Ramsey. Det blir alltså i vanlig ordning ett ungt lag med ett fåtal mer rutinerade spelare, och det ska bli kul att se framför allt Jack Wilshere i aktion igen.

Motståndarna West Bromwich Albion ska på intet sätt underskattas. De fullkomligt krossade Middlesbrough på bortaplan i sin senaste match och vann med 5-0 och de leder The Championship så det är inte direkt ett korpgäng som kommer på besök. Förvisso ligger antagligen deras fokus på ligan, men räkna också med att de gärna skulle boosta sitt självförtroende ytterligare genom att slå oss på Emirates.

Matchen går inte att se i direktsändning någonstans alls, vad det verkar. Det är oerhört märkligt att de senaste säsongernas allra mest uppmärksammade lag i den här cupen inte är mer intressant att visa för något tv-bolag, men sådan är verkligheten. För den som har Arsenal TV Online så visas dock matchen i efterhand, så fort den är avgjord går det att gå in och titta på den.