Mannone var bra mot Fulham.

Mannone hjälte mot Fulham

sön 27 sep 2009 kl 03:56

Vito Mannone höll nollan och räddade tre poäng åt Arsenal i derbyt.

Den 21-årige italienska målvakten räddade flertalet skott när Arsenal vann en viktig seger för att hänga på i tabelltoppen. I och med uddamålsvinsten gick Arsenal om Aston Villa och Manchester City.

7 Aston Villa      6  4  0  2   9-5    12

Arsenal gjorde två ändringar i laget jämfört med förra helgens match. Andrei Arshavin, tillbaka efter skada, och Nicklas Bendtner ersatte Emmanuel Eboue och Eduardo. Theo Walcott var klar för spel igen efter skada men fanns inte med i truppen.

I inledningen av matchen var det mer skador än målchanser. Damien Duff tvingades kliva av efter åtta minuter och ersattes av Zoltan Gera. Strax därefter fick William Gallas en smäll av Vito Mannone när italienaren tog ner ett inlägg. Mittbacken kunde dock fortsätta efter lite behandling.

Även om Arsenal startade ganska bra så lade sig inte Fulham på försvar. Hemmalaget bjöd upp till dans och efter en kvart tvingades Mannone till en dubbelräddning när Johnson avslutade med huvudet och Gera följde upp på returen.

Gunners skapade sedan några chanser via Fabregas och trion längst fram. Kaptenen hade ett skott som gick över, Arshavin likaså. Bendtner tvingade Mark Schwarzer till ett ingripande via ett lågt skott. Tio minuter före halvtid kom halvlekens bästa målchans då Gera avslutade från tio meter. Men Arsenalmålvakten avvärjde till hörna. 0-0 i halvtid.

I början av andra halvlek hade båda lagen några mindre chanser att ta ledningen men ingen av målvakterna behövde anstränga sig särskilt mycket för att hålla rent i nätmaskorna.

I den 52:a matchminuten kom så målet. Song bröt en Fulhampassning och Bendtner passade till Fabregas. Spanjoren serverade i sin tur van Persie, som tog emot bollen med vänsterfoten och avslutade med högern i bortre hörnet. Ett väldigt tekniskt mål.

Strax efter ledningsmålet kunde det ha blivit två-noll när Bendtner avslutade på mål, men Schwarzer höll Fulham kvar i matchen med en enhandsräddning. Fulham gav dock inte upp. Johnson hade en bra chans och hans nick tvingade Mannone till en kanonräddning. På den efterföljande returen sköt Dempsey utanför.

Arsenal kunde tack vare sin ledning spela ganska avslappnat. Men det skulle inte bli någon dans på rosor. I den 77:e minuten tvingade återigen Johnson Mannone till att sträcka ut och göra en fin räddning. Bara några minuter efter det var Fulham återigen framme och Zamoras nick såg ut att utjämna till 1-1. Men Mannone gjorde en fantastisk räddning och såg till att Arsenal kunde hålla undan och vinna med 1-0.

När sedan slutsignalen ljöd kramade alla i laget om Arsenalmålvakten. De visste att det var hans förtjänst att Arsenal fick med sig alla tre poäng. Efter matchen sa Arsene Wenger att hans prestation var "10 av 10". 21-åringen från Atalanta kunde säkerligen sova gott efter matchen.

Tack vare två raka nollor har Vito Mannone kanske klivit ur skuggan bakom Manuel Almunia och Lukasz Fabianski. Innan den här säsongen startade hade italienaren endast gjort ett framträdande i A-laget. Nästa eldprov blir mot Olympiakos på tisdag - kanske räddar Mannone oss då igen?

Fulham - Arsenal 0-1 (0-0)
Mål: 0-1 (52) van Persie
Domare: Martin Atkinson
Publik: 25 700