Medlemmar: 8851 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Svenskbesök på Emirates Stadium.

Mellberg och Olympaikos gästar Emiraten

mån 28 sep 2009 kl 21:38

Då var det dags igen, andra omgången av champions league gruppspelet och denna gång står Olof Mellbergs Olympiakos för motståndet.

Arsenal inledde som bekant årets upplaga av Champions League genom att ta tre poäng borta mot Standard de Liege och med det lägga sig först i tabellen på målskillnad. Nu väntar tuffare motstånd.

Arsenal och Olympiakos har aldrig tidigare mötts, men grekernas match-facit mot andra engelska lag är klart på Arsenals sida. Olympiakos har förlorat alla åtta matcher i england, och på dessa släppt in 27 mål, och bara gjort ett. Men vi får inte glömma att det var Olof Mellberg som nickade in det första tävlingsmatch målet på Emiraten, dock i Aston Villa tröjan då.

Men Olympiakos ska inte underskattas. Brasilianaren Zico har tagit över tränarrollen efter Georgian Temuri Ketsbaias vikarie Bandovic. Sedan tränarskiftet har grekerna vunnit de fyra senaste matcherna.

Zico och Wenger är bekanta sedan deras tid i Japan, och nu siktar de båda på att ta kontroll över grupp H. De båda förespråkar en offensiv fotboll, så vi får hoppas att de båda kan leva upp till det och göra detta till en fartfylld tillställning.

Som bekant är Walcott byter plats med Bendtner i truppen efter att dansken krockat med sin Aston Martin. Walcott får nog dock börja på bänken efter att han varit borta sen Juni. För övrigt är skadeläget desamma sedan Fulham-matchen. Mannone får fortsatt förtroende efter sin succématch i lördags. Men frågan är om Clichy får fortsätta spela på vänsterbacken efter svaga prestationer de senaste matcherna. Det här kan komma att bli den viktiga matchen i grupp H. Tre nya poäng skulle betyda att Arsenal kopplar greppet om förstaplatsen.

Vi får hoppas att grabbarna i röd-vitt lyckas lyfta spelet några nivåer så detta blir en komfortabel seger. Annars kan denna uppgift bli väldigt svår..

Matchen sparkas igång klockan 20.45 på TV6.

Arsenal
Mannone, Clichy, Gallas, Vermaelen, Sagna, Song, Diaby, Fabregas, Arshavin, Eduardo, van Persie, Szczesny, Rosicky, Eboue, Silvestre, Ramsey, Gibbs, Wilshere, Vela, Watt, Walcott.