Medlemmar: 8830 st.
Visa menyn

Mannone var på väg att bli utlånad

ons 7 okt 2009 kl 09:00

Den italienska målvakten berättar om sin situation i Arsenal som på kort tid förändrats snabbt, från skuggan i reservlaget till rampljuset i Premier League och Champions League.

Under sommaren var det ingen självklarhet att Vito Mannone skulle spendera kommande säsong i Arsenal. Målvakten var överens med Wenger om att gå på lån, innan Lukasz Fabianski skadade sig. Istället för The Championship så blev det bänken i Arsenal. Något han inte skulle ångra.
- Nu har saker förändrats, det är en annan situation. Men i somras såg jag fram emot att bli utlånad och få lite erfarenhet. Men att spela fem matcher med Arsenal är lika värdefullt som att spela tre månader i The Championship.

Med en enormt fin insats mot Fulham, där han höll nollan och gjorde flera fina räddningar, blev han snabbt omtyckt och hyllad i laget.
- I omklädningsrummet efter matchen så ropade alla mitt namn. Jag var väldigt glad. Det bästa är när ens lagkamrater är nöjda och stolt över en. En av de viktigaste sakerna för en målvakt är att laget litar på en. Om man gör rätt saker så är det viktigt för dem också för då blir de avslappnade, de vet att jag finns där.

Mannone berättar också att lagkamraterna kallar honom "Gigi" efter Gianluigi Buffon. Kan vårat unga italienska löfte följa i de fotspåren så lovar det gott inför framtiden.